Haberler

Tatilciler Kumburnu'na Akın Etti

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesi'nde bulunan Kumburnu Tabiat Parkını Ramazan Bayramı boyunca 42 bin 500 kişi, Seydikemer'de bulunan Saklıkent Kanyonu'nu ise 34 bin 74 kişi ziyaret etti.

Bayram tatilini Fethiye ve çevresinde geçiren tatilciler, Ramazan bayramı boyunca turkuaz rengi ve eşsiz güzelliğiyle kendine hayran bırakan Ölüdeniz'e akın etti. Hava sıcaklığının 45 dereyi bulduğu Ölüdeniz'de, Kumburnu Tabiat Parkı'nı ziyaret eden tatilciler, yol boyunca uzun kuyruklar oluşturdu.

Tatillerinin bir bölümünü Kumburnu Tabiat Parkı'nda geçiren misafirler burada bulunan aktivitelerle de bol bol eğlendi. Kumbur'nunda denize giren misafirler adeta keyif yaşarken kimi zamanda denizde bulunan su sporlarıyla eğlencelerine eğlence kattılar.

Ramazan Bayramı boyunca bekledikleri yoğunluğa ulaştıklarını ifade eden Kumburnu Tabiat Parkı İşletme Müdürü Halil Tatlıcı, "Kumburnu Tabiat Parkını Arife günü 8 bin 500 civarında kişi ziyaret etti. Bayramda da günlük 11 bin 500 civarında ziyaretçi girişi oldu. Bayramda büyük bir talep oldu. Bu sadece Kumburnu Tabiat Parkı ve Ölüdeniz için değil, tüm turizm bölgelerinde bu yoğunluk var. Beklediğimiz yoğunluğu bayramda yakaladık" dedi.

Fethiye ve çevresindeki otellerde doluluk oranlarının yüzde 90'ı bulduğunu ve bu doluluğun temmuz ayının sonuna kadar devam edeceğini belirten Tatlıcı, "Umarım eylül sonuna kadar bu doluluk böyle devam eder. Turizmciler olarak Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarındaki açığı Ağustos ve Eylül ayında kapatırız diye ümit ediyoruz" diye konuştu.

SAKLIKENT'İN SOĞUK SULARINDA SERİNLEDİLER

Fethiye'de 45 dereceyi bulan sıcaklardan kaçan tatilciler ise kendilerini 5 derece soğukluktaki Saklıkent'in soğuk sularına attı. Bayram tatili boyunca 34 bin 74 kişinin ziyaret ettiği Saklıkent'te kimi zaman adım atılacak yer kalmadı.

Seydikemer İlçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, yüzyıllardır akan kar sularının açtığı ve yaklaşık 100 metre yüksekliğinde ve 18 kilometre uzunluğundaki, büyük bölümü güneş görmeyen bir kanyona sahip. Gizli cennet olarak nitelendirilen Saklıkent'e, nehir üzerindeki kayalara demir çubuklar çakılarak yapılmış ahşap bir köprüden giriliyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Ölüdeniz Fethiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title