Haberler

Tatilciler Dönüş Yolunda

Çanakkale, Tekirdağ, Yalova, Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'de bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle araç yoğunluğu yaşanıyor Çanakkale ve Yalova'da yoğunluk nedeniyle kısa sürede dolan feribotlar, kalkış saatini beklemeden hareket ediyor

Çanakkale, Tekirdağ, Yalova, Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'de bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle araç yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz'deki tatil merkezlerinde geçirerek dönüş yolculuğuna başlayan sürücüler, Çanakkale kent merkezinde ve iskelelerde uzun kuyruklar oluşmasına yol açıyor. Trafik ekipleri, trafiği rahatlatmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Gelibolu-Lapseki ile Gökçeada-Kabatepe, Geyikli-Bozcaada hattında çalışan arabalı vapur ve feribotlar, kalkış saatini beklemeden aralıksız çalışıyor.

Yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Topçular İskelesi

İstanbul'a dönmek amacıyla deniz ulaşımını tercih eden sürücüler, Yalova'daki Topçular İskelesi'nde uzun kuyruklara neden oluyor.

Topçular İskelesi istif alanı tamamen dolarken, gişelerin önünde de uzun kuyruklar oluşuyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Topçular-Eskihisar arasında arabalı vapur sayısı 13'ten 17'ye çıkarıldı.

Bayram tatili süresince düne kadar 110 bin araç, arabalı vapurlarla geçiş yaptı, bugün de 20 bin aracın geçmesi bekleniyor.

Yoğunluğun gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Tekirdağ

Bayram tatillerini Trakya'da geçiren tatilciler de dönüş yolculuğuna başladı.

Çorlu-Yenice ve Yeniçiftlik kavşaklarında araç yoğunluğu nedeniyle ulaşım zaman zaman aksıyor.

Emniyet ekipleri, sürücüleri yoğunluk nedeniyle alternatif güzergah olarak Keşan-Malkara-Tekirdağ-Muratlı-Bükkaarıştıran-otoban girişini kullanmaları yönünde uyarıyor.

Ankara

Başkentin doğu kapısı konumundaki Kırıkkale-Ankara karayolu Elmadağ mevkisinde de sabah erken saatlerde başlayan araç yoğunluğu devam ederken trafik akıcı şekilde ilerliyor.

Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karayolunda sürücüleri aşırı hız ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarıyor.

Bolu Dağı

TEM otoyolunun İstanbul yönünde, bayram tatilinden dönen sürücüler nedeniyle Bolu Dağı tünel geçişi, Gerede ve Yeniçağa mevkisinde yoğunluk yaşanıyor.

Karayolları ekipleri, arızalanan araçları nedeniyle yol kenarında park etmek zorunda kalan sürücülerin kazaya sebebiyet vermemeleri için yoğun çaba harcıyor.

Denetimlerini sıklaştıran Düzce ve Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.

Kocaeli ve Sakarya

TEM Otoyolu ve D-100 karayollarının Kocaeli ve Sakarya geçişinde yoğunluk oluşmaya başladı.

Otoyolun Gültepe Rampası kesimi, Kandıra ve Hereke turnikelerinin bulunduğu bölgeler ile D-100 karayolunun kent geçişinde ulaşım zaman zaman durma noktasına geliyor.

TEM otoyolunda her 5 kilometrede bir trafik ekibi görev yapıyor.

Sıcak hava nedeniyle çok sayıda aracın hararet yaptığı gözlenirken, sıcaktan ve yoğun trafikten bunalan vatandaşlar yol kenarında yoğunluğun azalmasını bekliyor.

Trafik yoğunluğunu fırsat bilen bazı vatandaşlar da tatilcilere su satıyor.

Yol kenarında torunu için süt ısıtan Mehmet Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boludan Tekirdağ'a döndüklerini belirterek, yolculuğun çok sıkıcı geçtiğini söyledi.

Yaklaşık 5 saattir yoda olduklarını dile getiren Akça, yoğun trafik nedeniyle ayaklarının sürekli debriyaj ve frende olduğunu, bu yüzden yoruldukları için mola verdiklerini kaydetti.

Akça, yolculuk sırasında emniyet şeridinin çok ihlal edildiğini gördüğünü anlatarak, "Sanki ilerde açık yol var gibi bazı şoförler birbirinin önüne çok sık geçmeye çalışıyor. Arada ufak tefek kazalar gördük" diye konuştu.

Aracı hararet yapan Yaşar Demirci ise 06.00'da Ordu'dan yola çıktıklarını ve İstanbul'a gittiklerini dile getirerek, şunları belirtti:

"Trafik, Sapanca'da sıkışmaya başladı. Sabah akıcıydı ama şu an tıkandı. Rampa çıkarken arabalar hep hararet yaptı. Aracın düzelmesi için burada 45 dakikadır bekliliyoruz. Sıcak da çok etkiliyor ama yapacak bir şey yok."

Demirci, şoförlerin takip mesafesini korumadığına dikkati çekerek, "Buna dikkat edilirse trafik ne kadar yoğun olursa olsun hiç kaza olmaz. Trafik polisini gören hemen kurallara uymaya başlıyor. 2 kilometrede bir trafik polisi olsa kazalar daha da azalır" diye konuştu.

Ekrem Ferahköse de yurt dışında çalıştığını kaydederek, "Yolculuk berbat geçiyor. Klimasız arabalar, su yok, park alanları tıklım tıklım dolu. Sıkıntı büyük. 'Ben diğer şeridi de tahsis ederler' diye umuyordum ama hüsrana uğradım. İstanbul'a 80-90 kilometre var. Trafik tıkanmış durumda akşam geleceklere Allah sabır versin. Arabanın harareti yükseldiği için durakladık. Biraz serinleyip yola devam edeceğiz"  ifadelerini kullandı.

Sakarya'da da Sapanca ilçesine kadar araçlar akıcı ilerliyor, Sapanca ilçesinden sonra ise yoğunluk artıyor. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title