Haberler

Tatil 1 Gün Kısa Olunca Ek Seferler de Yarı Yarıya Azaldı

Güncelleme:

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR - Faik KAPTAN - İSTANBUL DHA

RAMAZAN Bayramı tatilinin geçen yıla oranla 1 gün kısa olması, hava yolu şirketlerinin düzenlediği ek seferlerin de yarı yarıya azalmasına neden oldu.

Arife günü olan Perşembe'nin de resmi tatil olarak açıklanması üzerine Ramazan Bayramı tatili birçok kurumda 4 güne çıktı. Ramazan Bayramı tatili geçtiğimiz yıl 5 gündü ve hava yolu şirketlerinin toplam ek seferleri 193 idi. Bu bayram için ek sefer sayısı 100 oldu. Bazı hava yolu şirketi yetkilileri, 'Tatilin 1 gün bile az olması bu düşüşte etkili oldu. THY geçen bayram 49 ek sefer düzenlerken, bu yıl sadece 17 ek sefer düzenledi. Pegasus Hava Yolları ise bu yıl 37 ülkede 91 noktaya sefer düzenlerken, aynı şirket geçen yıl 139 ek sefer düzenlemişti. Diğer hava yolu şirketleri de geçen yıla oranla daha az ek sefer düzenlediler" dediler.

UÇAK DAHA HESAPLI

Bu arada, bayrama yakınlarıyla geçirmek isteyenlerin yolculukları da başladı. Bayramda annesi babası ve ağabeyleri ile Mardin'e dedelerinin elini öpmeye giden ikizler Berfin ve Havin Yıldırım, uçağa binmeden önce el sallayarak herkesin bayramını kutladı. Babaları İsmail Yıldırım, " Otobüs biletleri 120 TL. Havayolu biletini kişi başı 220 TL'ye aldık. Uçak tabii daha avantajlı. Uçakla 1 saat 45 dakika, otobüsle 22 saat. 3 çocuğumuz var. Dedeleri Mardin'de onları görmeye gideceğiz. Bizi bekliyorlar gideceğiz inşallah. En son 2.5 sene önce gördüler. Annem babam özellikle ikizleri merak ediyor " diye konuştu.

Neriman Yıldırım da ailelerini özlediklerini kaydederek, "Ailemizi görmeye gidiyoruz. Annelerimiz babalarımız orada. Heyecan var, özlem var. Çocuklar bizden daha heyecanlı " dedi.

TÜM TEDBİRLER ALINDI.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri de günde ortalama 150 binin üzerinde yolcunun giriş çıkış yaptığı Atatürk Havalimanı'nda da bayram için alınan tedbirler için şunları söylediler:

'Gerek pasaport, gerek güvenlik, gerekse de bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı kontuarlarda birikim olmaması için resmi ve özel kurum görevlileri koordinasyon içinde çalışarak, hizmeti süratli bir şekilde sürdüreceklerdir. Kurumların büyük bölümü 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın daha rahat ve huzur içinde güvenli bir uçuş yapabilmesi için havacılık adına tüm tedbirleri alındı"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı İsmail Yıldırım Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title