Haberler

"Tatbikat Var" Diye Kandırıldıklarını Söyleyen Er Serbest Kaldı

Güncelleme:

Darbe sırasında yakalanan ve polise verdiği ifadede komutanları tarafından tatbikata gidiyoruz diye kandırıldıklarını söyleyen er Enes Gül, serbest bırakıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında polisler tarafından gözaltına alınan askerler arasında İstanbul Sultançiftliği'nde görev yapan Bursalı asker Enes Gül, serbest bırakıldı.

"HERKES ÜSTÜNÜ GİYSİN TATBİKAT VAR"

Enes Gül ifadesinde, "Ben Cuma günü acil müdahale mangasındaydım. 19:00 da yemek yedik. 20:30 gibi de yat içtiması alınacaktı. Mehmet üsteğmen geldi, 'herkes üstünü giysin tatbikat var' dedi. Garajlar bölgesine gidip silahları aldık. Asker başına 30 mühimmat verdiler. 4 araç vardı. Araçları hazırladık, çıktık. Binbaşı Enver Muratoğlu geldi. Bizi durdurdu. 'kışla içinde 2 tur atacağız' dedi. Bir tur attıktan sonra nizamiyeden dışarıya çıktık. Mahmutbey tarafında trafik tıkandı. Halk ayaklandı. Tanka vurmaya başladılar. Araç komutanı bize, 'siz içeriye girin' dedi. Daha sonra bölük komutanımızı içeriye çektiler. Bize de dışarıya çıkın dediler. 'mühimmatlarımız var' dedik. Sonrasında polis geldi, silahları ve mühimmatları ben teslim ettim" diye konuştu.

SERBEST BIRAKILDI

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, "Şüphelinin terhisine 1-2 gün kalması, kışlasına dönemeyecek olması, tutuklama tedbirinin ağır olacağı" gerekçesiyle Gül hakkındaki tutuklama talebini reddetti. Mahkeme Enes Gül için adli kontrol tedbiri uygulayarak serbest bırakılmasına karar verdi. Erdem Gül, polisler tarafından gözaltına alınmış, polis tarafından sorgulanırken çekilen görüntüsü sosyal medyada paylaşılmıştı.

Darbe girişiminde rütbelilerin kandırdığı erlere ne olacak?
Darbe girişiminde rütbelilerin kandırdığı erlere ne olacak?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Enes Gül Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Gökbörü:

Teslim olmuş er ve erbaşı kırbaçlıyanları tutuklayıp hakim karşısına çıkartarak gereken cezayı almaları sağlanmalı.

82
3
yanıtYanıtla
Türk:

İstanbulda Köprüde İnsanlara Neler Yaşattılar Sabaha Kadar Teslim Olmadılar Sabah Bişey Yapamacaklarını Anlayınca Teslim Oldular Kurşun Sıkan Herkezin Cezası Verilmeli

yanıt5
yanıt8
başkanlık sistemi iyidir hacı:

yalan söylüyo asılmalı

0
69
yanıtYanıtla
savaşçı16:

Bu ülkede cumhurbaşkanı bile kandırilabiliyorsa ve sen buna inanıyorsun da bu saf erlelerin kandırabileceğine neden inanmıyorsun.

yanıt10
yanıt2
selo düşmanı:

senın yalan soylemediğin ne malum

yanıt3
yanıt0
fatih efe:

POLIS kardesimizin sonunda ( senlik bir sey yok, sikinti yok ) diyor. helal olsun

55
0
yanıtYanıtla
akp 31 erdogan 31:

ERLER MASUM ERLER AKLANSIN

44
2
yanıtYanıtla
DERBEDER:

BU ÇOCUKLARA KEMERİN DEMİRİYLE VURANLARDA AYNI ŞEKİLDE YARGILANMALI VATAN HAİNİ ŞEREF YOKSUNLARI ASKERDEN BUKADARMI NEFRET EDİYORSUNUZ . . . ERKEKSENİZ ER OLARAK YAPTIGINIZ ASKERLİKTE SİZE DENENİ YAPMAIYIN BAKALIM NE OLUYOR . . YAPARASAN VATAN HAİNİ YAPMAZSAN EMRE İTAHATSİZLİKTEN YILLARCA ASKERLİK YAPARSIN BİŞEY DAHA ASKERE O MUAMELEYİ YAPIPTA BOZKURT İŞARETİ YAPAN ALÇAKTA AYNI ŞEKİLDE YARGILANSIN. .

44
0
yanıtYanıtla
DERBEDER:

BAŞKA YERE YORUM YAP FLOKİMİSİN NEYSEN BENDE BOZKURTUM ONUN YAPTIGI BİZLERİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK BOZKURTLAR ŞEREFLİ ASKERİNE KURBAN OLUR ŞEREFSİZLERİNDE KİM OLURSA OLSUN . . . . . . . . . . . . ANLADIN SEN

yanıt5
yanıt13
vali:

Tdaha bitmedi buolaylar yadissin . teslim olan askerleri linc edenler dövenler. de cezalandirilacaklar. . . . bekleyin hic bir sey karsiliksiz kalmaz. gaza gelip yakip yikanlar cezasini bulacak . o yüzden sakin olun

42
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title