Haberler

Tatami Samsun'da Kuruluyor

Güncelleme:

Samsun'da 27-29 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ve judo sporunun en üst düzey organizasyonlarından biri konumundaki Grand Prix müsabakalarına 70 ülkeden 580 sporcu katılacak.

Samsun'da 27-29 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ve judo sporunun en üst düzey organizasyonlarından biri konumundaki Grand Prix müsabakalarına 70 ülkeden 580 sporcu katılacak.2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren müsabakalara hazırlanan Türk milli takımı, olimpiyat vizesi için tatamide (karate, judo yapılan minder) ter dökecek. Türkiye Judo Federasyonu Teknik Komitesi Üyesi Mesut Kapan, AA muhabirine, Samsun'un Canik ilçesindeki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) milli takımın çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Türk milli takımının müsabakalara 28 kız ve 28 erkek sporcu ile katılacağını aktaran Kapan, yarın Samsun'da başlayacak organizasyonun 3'üncü Grand Prix olduğunu, müsabakalara 70 ülkeden beklenen 580 sporcunun ise organizasyon için "rekor katılım" olacağını vurguladı.Müsabakalarda ülke avantajını kullanıp hem erkeklerde hem kızlarda madalyalar hedeflediklerini aktaran Kapan, şöyle devam etti: "Özellikle kızlarda 48 kilo ve ağır sıklet ile erkeklerde 60 ve 73 kilo, bizim için daha büyük önem taşımakta. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Grand Prix müsabakasında kadınlar 48 kiloda bronz madalya kazanan Ebru Şahin ile ağır sıklette yarışan Belkıs Zehra Kaya favoriler arasında. Bu müsabakalarda iyi puanlar alıp Rio Olimpiyatlarına takım olarak gitmek istiyoruz."

Ev sahibinin sporcu sayısı avantajı

Kapan, Samsun'daki müsabakaların önemine değinerek, şunları kaydetti, "Ev sahibi olduğumuz için müsabakalara daha fazla sporcuyla katılıyoruz. Amacımız olimpiyatlarda daha fazla sporcuyla yer alabilmek olacak. Bu tür organizasyonlarda bir sıklette ev sahibi ülkeden 4 sporcu yarışabilirken, konuk ülkelerden ise sadece ikişer sporcu yarışabiliyor. Bu anlamda 56 sporcumuz yarışacak."Milli takıma güvendiklerini ifade eden Kapan, "Samsun'daki müsabakalara tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz" diye konuştu.

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından her yıl düzenlenen ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım için puan veren "Judo Grand Prix" sonunda ise dereceye giren sporculara toplamda 100 bin dolar ödül dağıtılacak.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Samsun Canik Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title