Haberler

Tasvir-İ Zaman Minyatür Sergisi Sksm'de

Küçükçekmece Belediyesi, Dilek Yerlikaya ve öğrencilerini Tasvir-i Zaman adlı minyatür sergisiyle Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Küçükçekmece Belediyesi, Dilek Yerlikaya ve öğrencilerini Tasvir-i Zaman adlı minyatür sergisiyle Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde (SKSM) gerçekleştirilen sergi açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcısı Enver Şengül başta olmak üzere birçok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. Sergide son 7-8 yılın çalışmalarının yer aldığını belirten Dilek Yerlikaya, kültür ve sanata verdiği önem ve destek dolayısıyla Aziz Yeniay'a teşekkür ederek, "Çok uzun zamandır öğrencilerimle yaptığım çalışmaları sizlere sunmak istedim" dedi.

Aziz Yeniay da sergi dendiğinde artık akla ilk önce Küçükçekmece ilçesinin geldiğini belirterek, "Sergi alanında 5 yılda, kültür-sanat alanında ise 10 yılda genç fidanlar yetiştirir duruma geldik. Tüm bu yapılanlar sadece imaj çalışması değil, bir yaşam tarzı aynı zamanda" diye konuştu.

"SADECE HOBİ DEĞİL MESLEK EDİNİYORLAR"

Konuşmasında, sadece kültür-sanata değil eğitime de ağırlık verdiklerini kaydeden Aziz Yeniay, "Her yıl 35 civarında branştan binlerce öğrenci kültür ve sanat merkezlerimizde ve bilgi evlerimizde kurs görüyor. Bununla da kalmadık. Geleneksel Sanatlar, Müzik ve Gösteri Sanatları Akademilerini açtık. Burada kursiyerlere yüksek lisans seviyesinde eğitim veriliyor. İTÜ Konservatuarı ve İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile akreditasyon imzaladık. Bu eğitimleri alan insanların sadece hobi değil meslek edinmesini amaçlıyoruz" dedi.

SERGİ, 27 ŞUBAT TARİHİNE KADAR AÇIK

Sergide, köklü bir geleneğe sahip olan minyatür sanatını çağdaş bir yaklaşımla ele alan çalışmalar, farklı bir bakış açısıyla malzeme zenginliği ve yeni tasarımlarla bu geleneği günümüze taşıyor. Dilek Yerlikaya Minyatür Atölyesi tarafından uzun bir hazırlık dönemi sonucunda ortaya çıkan 56 adet minyatür çalışmasının yer aldığı sergi, 27 Şubat tarihine kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Sergide Dilek Yerlikaya ile birlikte eseri bulunan sanatçılar ise şunlar: Asiye Yaman, Aysel Çoban Önem, Bahar Yalçın, Berna Fırat, Begüm Özmimar, Esra Baş, Ferhat Akıl, Gülizar Yenal Tezsüren, Gülşah Ünsal, Gülten Aygün, Hülya Akmehmet Tuzcuoğlu, Mehlika Çakan, Müzeyyen Kılınç, Nazan Durmaz, Neslihan Samiral, Nurgül Gülek, Şebnem Hoşhaber. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Aziz Yeniay İstanbul Sefaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title