Haberler

"Taşra Buluşmaları" 3. İstişare Toplantısı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Emin Özafşar, Türk milletinin 1 milyon 200 bini aşkın hac başvurusuyla rekor kırdığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Türk milletinin 1 milyon 200 bini aşkın hac başvurusuyla rekor kırdığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez teşkilatı ile taşra teşkilatını bir araya getiren "Taşra Buluşmaları"nın üçüncüsü, Düzce'de gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Özafşar, Düzce Müftülüğü'nde düzenlenen toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin hac ve umre vazifesini yapmak için büyük çaba harcadığını belirterek, "Türk milleti, 1 milyon 200 bini aşkın hac başvurusuyla rekor kırdı" dedi.

Milletin istek ve arzularını karşılamak için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Özafşar, "Hacca gideceklerin sayısı maalesef kotaya göre belirleniyor. Türkiye'den her sene 70 bin kişi hacca giderken, ilave kontenjanlarla bu sayı 80 bine kadar ulaşabiliyor. Ama rekor kıran bu başvuru içerisinde maalesef vatandaşlarımızın yüzde 10'u bile gidemeyecek" diye konuştu.

Dünyada sadece Türkiye'de uygulanan kura sistemini başlattıklarını hatırlatan Özafşar, "Kura sistemi, daha önceki yıllarda kayıt yaptıranların şansının daha yüksek olduğu bir sistemdir. Bu sistem sayesinde hacca gidecekler belirleniyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından dini çalışmaların ele alınacağı toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

- DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Emin Özafşar Düzce Hac Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title