Haberler

Taşpınar Karpuzu Piyasaya Çıktı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde üretilen karpuzlar satışa sunulmaya başlandı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde üretilen karpuzlar satışa sunulmaya başlandı.

Çubuk'ta pancara getirilen kotanın ardından Taşpınar Mahallesi'nde ekilmeye başlanan karpuz, ilçe pazarının yanı sıra çevre ilçelerde satılmaya başlandı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, karpuza yaklaşık 7 yıl önce Taşpınar Mahallesi'nde bir öğretmen tarafından üretimine başlanıldığı için ismine Taşpınar karpuzu denildiğini söyleyerek, o günden bu yana daha önce pancar ekilen birçok mahallede alternatif ürün olarak karpuz üretildiğini belirtti.

Taşpınar karpuzunun diğer yörelere göre çok daha sulu ve lezzetli olduğunu iddia eden Gülle, "Gerçekten de burada üretilen karpuz, diğer il ve ilçelerde yetiştirilen karpuzlardan çok daha lezzetli ve sulu oluyor. Bu da Taşpınar karpuzuna olan talebi artırmaktadır. Ancak tüm yurtta olduğu gibi olumsuz hava şartları Taşpınar karpuzunu da olumsuz etkilemiştir. Bu yıl üretim yüzde elli oranında düşmüştür. Buna rağmen yine de çok şükür diyoruz" diye konuştu.

Şu anda karpuzun kilosunun 1 TL'ye satışa sunulduğunu aktaran Gülle, "Karpuzun ilk piyasa çıkışı 1 TL olarak belirlenirken, bu şekilde devam ederse üreticimiz olumsuz hava şartlarına rağmen kar edecektir. Karpuz yeni piyasaya çıktığı için çok fazla rağbet görüyor. Birçok üreticimiz pazara bile getirmeden tarlada ürününü satıyor" ifadesini kullandı.

Taşpınar Mahallesi'nde karpuz üreticiliği ve satışı yapan Yaşar Petek (55) de "Yaklaşık 5 yıldır Türkiye ve Ankara'nın en iyi organik yerli karpuzunu üretiyoruz. Bu yıl şahsıma ait 20 dekar alana karpuz ektim. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 ton karpuz kaldırdığımız yerden bu yıl yaklaşık 30 tonun üzerinde bir karpuz kaldırmayı bekliyoruz. Piyasada satılan hormonlu kabak aşılı karpuzlar bizim karpuzlara olan rağbeti artırıyor. Taşpınar karpuzu hormonsuz lezzetli ve aromalıdır. Karpuz satışlarımız Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde ve eylül ayının son günlerine kadar köylü pazarında devam edecek" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Gülle Taşpınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title