Haberler

Taşova Tarımsal Kalkınmadan Umutlu

Amasya’nın Taşova ilçesinde geçen ay düzenlenen Taşova’nın tarımsal kalkınmasına yönelik hazırlık toplantısının ikincisi Umutlu köyünde düzenlendi.

Amasya'nın Taşova ilçesinde geçen ay düzenlenen Taşova'nın tarımsal kalkınmasına yönelik hazırlık toplantısının ikincisi Umutlu köyünde düzenlendi.

İlçe tarımını geliştirmek ve çiftçilerin gelir düzeyini arttırmak için bilgi ve paylaşımların gerçekleştirildiği toplantıya Taşova Kaymakamı Emin Kaymak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin, Ödeme Talep İşlemleri Birim Amiri Cengiz Dikici, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Okur ve İl Özel İdaresi teknik personellerinden Fatma Ağaoğlu katıldı.

TKDK hibe destekleriyle gerçekleştirilebilecek projeler hakkında yatırımcıları yerinde ziyaret eden il koordinatörü Okan Sezgin, ilçe tarımı için önemli yatırımlar arasında yer alan örtü altı yetiştiriciliği üzerinde durdu. Sezgin, "Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlar aracılığıyla ile çiftçilerimiz 10 dekara kadar sera kurabilecek. Her türlü fide ve fidan, süs bitkisi, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, yapılabilecek seralarda sera kurulumu yanında ışıklandırma, sulama, ısıtma, iklimlendirme, havalandırma, ilaçlama, gübreleme sistemleri için gerekli bilgisayarlar ve özel yazılımlar ile özel teknolojik ekipman da dahil makine ve ekipman satın alınması kapsamında yüzde 50'si hibe desteği sağlanacak" diye konuştu.

İl Özel İdaresi teknik personeli Fatma Ağaoğlu da köy yerleşik alanında gerçekleştirilecek sera projeleri için yapı ruhsatı aranmayacağını, köy yerleşik alanı dışında kurulacak seralar için ise 75 TL harç ödenmesi durumunda İl Özel İdaresi tarafından yapı ruhsatı verileceğini belirtti.

13. başvuru çağrı ilanı kapsamında başvuru yapmayı düşünen çiftçilerin 12 Ocak 2015- 10 Şubat 2015 tarihleri arasında TKDK Amasya İl Koordinatörlüğü'ne müracaat edebilecekleri bildirildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Okur Okan Sezgin Amasya Taşova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title