Haberler

Taşova'da Mera Açılışı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mera alanından görüntüler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin'in konuşması Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'in konuşması Mehteran ve Halk oyunları gösterisi Açılış kurdale kesimi Taşova'da mera açılışı AMASYA (AA) – Taşova ilçesinde mera ıslah ve angajman projesi kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Dörtyol köyü mera açılışı gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mera alanından görüntüler

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin'in konuşması

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin'in konuşması

Mehteran ve Halk oyunları gösterisi

Açılış kurdale kesimi Taşova'da mera açılışı

AMASYA (AA) – Taşova ilçesinde mera ıslah ve angajman projesi kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Dörtyol köyü mera açılışı gerçekleştirildi.

Köy mera alanında yapılan açılışta konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, hayvancılık sektörünün gelişmesi için çiftçilere devlet eliyle yapacak en önemli destek hizmetinin çayır ve mera alanlarının genişletilmesi ve ıslah edilmesi olduğunu söyledi.

Meraların genişletilmesi ve ıslah edilmesinin her geçen gün önemli hale geldiğini ifade eden Çomaktekin, sözlerini şöyle sürdürdü,

"Çünkü hayvancılık sektöründe en önemli girdi maliyeti yem maliyetidir. Girdi maliyeti çok yüksek olduğunda bu sektörden kazanç elde etmeniz ve vatandaşlarımıza sağlıklı et yedirmemiz mümkün olmamaktadır. Ülkemizin meralarına baktığınızda özellikle küçükbaş hayvancılık için elverişli meralardır. Fakat dünya sıralamasına baktığınızda ise maalesef mera konusunda çok geride olduğumuzu görüyoruz. Meraları ıslah etmediğinizde kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın istihdama ve ekonomiye katkıları azalmaktadır. Kırsal alanda yaşamak cazip hale gelmediği için bir süre sonra köyden göç edildiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın göç etmemesi ve hayvancılığın cazip hale gelmesi için köylülerimize mera alanları açmalıyız. Mevcut olanları korumalıyız, genişletmeliyiz ve ıslah etmeliyiz."

Törene, Vali Çomaktekin'in yanı sıra Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dörtyol Amasya Taşova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title