Haberler

Taşlıçay'da İlkbahar

Leylekler yöreye gelmeye başladı.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine genellikle her yıl mart ayının ikinci haftasında gelen leylekler, bu sene soğuk hava nedeniyle yöreye geç geldi.

Soğuk hava nedeniyle nisan ayının ikinci haftasında yöredeki yuvalarına dönen leylekler, güzel görüntü oluşturdu. İlçe sakinlerinden Haydar Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilkbaharda da kar yağışının etkili olduğunu anımsatarak, "Büyüklerimiz, 'her zaman leylekler gelince yaza hazırlık yapın' derdi. Biz de leylekler geldikten sonra baharın geldiğini anlardık ama bu yıl hava geç ısındı, leylekler de önceki senelere göre bir ay geç geldi" diye konuştu.

Yöredeki ağaçlarda, bacalarda, elektrik ve telefon direklerinde leylek yuvaları bulunduğunu dile getiren Kaya, "Bu yuvalar, vatandaşlar tarafından özenle korunur. Soğuk havaların etkili olmasıyla sıcak yerlere uçan leylekler dönünceye kadar vatandaşlar bu yuvalara sahip çıkar. Havaların ısınmasıyla leyleklerin yuvalarına dönmeleri, sanki uzun yıllardır görmediğin birini görmüş gibi halk arasında ayrı bir mutluluk yaratır" dedi. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Haydar Kaya Taşlıçay Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title