Haberler

Taşkın Yönetimi İçin ''Ulusal Uygulama Planı'' Oluşturuldu

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, taşkınlara ilişkin projenin ülke genelinde uygulanabilmesi için gerekli yol haritasını gösteren "Ulusal Uygulama Planı" hazırladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının taşkınlara ilişkin projesi kapsamında, ülke genelinde tüm nehir ve havzalara uygulanabilmesi için gerekli yol haritasını gösteren "Ulusal Uygulama Planı" hazırlandı.

Bakanlığın ülkede havza bazında "Taşkın Yönetim Planları"nın oluşturulması için başlattığı "Türkiye Taşkın Direktifinin Uygulanması için Kapasite Geliştirilmesi AB Eşleştirme Projesi"nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bakanlık yetkilileri ile çeşitli kurum ve paydaşlardan temsilciler ve yöneticiler katıldı.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, yasal teknik ve kurumsal kapasite geliştirilerek taşkınlara ilişkin farkındalık arttırıldı. Batı Karadeniz Havzası'nda Direktif esaslarının pilot uygulaması gerçekleştirildi.

Direktifin ülke genelinde tüm nehir ve havzalara uygulanabilmesi için gerekli yol haritasını gösteren ve belli bir takvimi içeren "Ulusal Uygulama Planı" hazırlandı.

Yasal ve kurumsal boşluk analizi gerçekleştirilen proje süresince, Batı Karadeniz Havzası'nda Taşkın Riski Ön Değerlendirmesi yapılarak havzadaki paydaşlara aktarıldı.

Batı Karadeniz Havzası'nda seçilen pilot alanlar için taşkın tehlike ve risk haritaları oluşturuldu.

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programındaki değişiklik nedeniyle kapanış toplantısına katılmadı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Batı Karadeniz Türkiye Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title