Haberler

Taşkın, Bakanlar Kurulu Gündemine Girecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan'daki programlarının ardından Edirne'ye geçerek taşkınların yaşandığı Tunca ve Meriç nehirlerini inceledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan'daki programlarının ardından Edirne'ye geçerek taşkınların yaşandığı Tunca ve Meriç nehirlerini inceledi. UMKE aracıyla köprüleri geçerek Karaağaç Mahallesini Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ile dolaşan Bakan Müezzinoğlu, kentte 10 gündür yaşanan taşkınların yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme alınacağını söyledi.

Nehirlerin ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in makamında ziyaret ederek detaylı bilgi alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Özellikle son hafta Meriç Nehri'nin debisinin yükselmesi, aynı şekilde Tunca'nın da yükselmesi nedeniyle bir taşkın sorunu yaşıyoruz. Ama Vatandaşı olağan üstü ilgilendiren ve felaket diyebileceğimiz bir boyutuyla sıkıntımız yok. Gerek Bulgaristan'dan gelen su miktarının artması, gerekse yağışların devam ediyor olması, 3-4 gündür Edirne'yi ve bizleri teyakkuz durumuna sokuyor. Ama her geçen saat debi azalmakta, biraz İpsala bölgesindeki debinin yükselmesi söz konusu ama şuanda olağanüstü bir sıkıntı yok dedi.

4 AYDIR GÖRÜŞÜYORUZ

Taşan nehir yataklarının temizlenmesi konusunda hem Bulgaristan, hem de Yunanistan ile 3-4 aydır görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Müezzinoğlu şunları söyledi

Su rahmettir, medeniyettir, berekettir ama aynı zamanda da felakete de dönüşebiliyor. Bize düşen tedbirleri alabilmek. Bu anlamda Valimiz, Belediye Başkanımız, DSİ Bölge Müdürlüğümüz, bir değerlendirme yaptık. İnşallah yarın Bakanlar Kurulu'nda ivedilikle alınması gereken tedbirleri görüşeceğiz. Sonra gerek Bulgaristan, gerekse Yunanistan ile imzalanması gereken protokoller üzerine çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki hafta zaten 23-24 Aralık itibariyle hem hükümet üyelerimiz, hem de sayın Başbakanımız Edirne'de olacak. O süreçte bu ve buna benzer sorunları, beklentilerini daha net şekilde paylaşırız. Özellikle Karaağaç ve Edirne arasındaki ulaşımdaki köprü ayaklarının özellikle Tunca'nın Edirne kısmındaki ayağının belki yeniden Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile görüşerek farklı çözümler üretilebilir mi Ama ulaşım 4-5 ay sonra devreye girecek olan Karaağaç köprüsü bu anlamdaki sıkıntımızı kökünden çözmüş olacak. Meriç ve Tunca yatağının temizlenmesiyle ilgili son 3-4 aydır bir çalışmamız var.

Bakan Müezzinoğlu, valilik ziyaretinin ardından Edirne'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Tunca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title