Haberler

Taşkesenlioğlu: "Çözüm Süreci Halk ile Devam Eder"

Çözüm süreciyle birlikte AK Parti’nin HDP’ye tarihi bir fırsat sunduğunu belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, “Onlar, bırakın şiddeti durdurmayı bilakis ‘Sırtımızı onlara yasladık’ açıklamaları yapıp halkı silahlanmaya, hatta sokağa çatışmaya davet ettiler” dedi.

Çözüm süreciyle birlikte AK Parti'nin HDP'ye tarihi bir fırsat sunduğunu belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Onlar, bırakın şiddeti durdurmayı bilakis 'Sırtımızı onlara yasladık' açıklamaları yapıp halkı silahlanmaya, hatta sokağa çatışmaya davet ettiler" dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, çözüm sürecinin halk ile devam edeceğini söyledi. AK Parti'nin çözüm sürecine dahil ettiği HDP'nin tarihi fırsatı değerlendiremediğini belirten Taşkesenlioğlu, "Bırakın şiddeti durdurmayı bilakis sırtımızı onlara yasladık açıklamaları yapıp halkı silahlanmaya, hatta sokağa çatışmaya davet ettiler" dedi. Her pazartesi Habertürk ekranlarına yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programının bu haftaki konusu 1 Kasım seçimleri ve çözüm sürecinin akıbeti oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu işe illa bir isim aranıyorsa bunun adı 'Milli Birlik ve Kardeşlik sürecidir' açıklamasının ardından konuyu programına taşıyan Didem Yılmaz, çözüm sürecine dair konuklarının görüşlerini aldı. Programa AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, HDP Meclis Üyesi Erol Katırcı, MHP Eski İstanbul Milletvekili Uygar Altan, Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve Gazeteci Nevzat Çiçek katıldı. 1 Kasım seçimlerinin HDP açısından hezimet, AK Parti açısından da zafer olarak ortaya çıkmasının nedenlerinin tartışıldığı programda çözüm sürecinin bundan sonra nasıl şekil alacağı konuşuldu.

HDP FIRSATI KULLANAMADI

Tüm konukların AK Parti'yi hedef gösterdiği programda Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "AK Parti HDP'yi çözüm sürecine dahil ederek onlara tarihi bir fırsat verdi. Ama ne yazık ki onlar bu fırsatı değerlendiremedi. Bırakın şiddeti durdurmayı bilakis sırtımızı onlara yasladık açıklamaları yapıp halkı silahlanmaya, hatta sokağa çatışmaya davet ettiler. Eğer çözüm süreci devam edecekse aracıya gerek yok. Bu süreç halkın kendisi ile yürütülecek. Bölgedeki STK ve Kanaat önderleri ile devam edecek" dedi.

DEVLET BASKIYA MÜSAADE ETMEDİ

Programda "5 ayda ne değişti?" sorusuna da cevap veren Taşkesenlioğlu, "Ne olduğu çok açık değil mi? 7 Haziran öncesi HDP ve yandaşı örgüt sırf oy uğruna halkı baskı altına aldı. Sözde mahkemelerde yargıladı. Halk korku altına istemeden o partiye oy vermek zorunda kaldı. 1 Kasım'da devlet bunlara müsaade etmedi. Halka silah doğrultanlara silah doğrulttu. Halk bu defa özgür iradesi ile sandığa gitti. Kendilerini refaha çıkaracak partinin AK Parti olduğunu bildiği için sandıkta da iradesini bu yönde kullandı" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zehra Taşkesenlioğlu Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title