Haberler

Taşımalı Sağlık

Antalya'da Mazıdağı'ndaki dik yokuşlu bir sokaktaki gecekonduda oturan diyaliz hastası 80 yaşındaki Rukiye Savran'ı bel fıtığı olan oğlu Yaşar Savran haftanın üç günü kucağında taşıyarak servise ulaştırıyor.

Antalya'da Mazıdağı'ndaki dik yokuşlu bir sokaktaki gecekonduda oturan diyaliz hastası 80 yaşındaki Rukiye Savran'ı bel fıtığı olan oğlu Yaşar Savran haftanın üç günü kucağında taşıyarak servise ulaştırıyor. Mazıdağı'nın eteklerindeki bir gecekonduda, Barış Mahallesi 2891 Sokak'ta yaşayan diyaliz hastası Rukiye Savran, haftan üç günü Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. Rukiye Savran'ın oturduğu ev, dağın dik yamaçlarında olduğu için evinin olduğu yere araç trafiği işlemiyor. Sağlığı bozulduğu için yürüyemeyen yaşlı kadını haftanın üç günü birlikte yaşadığı oğlu Yaşar Savran kucağında taşıyor. Dik yamaçlı sokağın merdivenlerinden haftanın üç günü aşağıdaki yola indirip servise bindiren Yaşar Savran, tedaviden sonra tekrar annesini servisten alıp kucağında eve taşıyor.

Annesini dik yokuşlu merdivenlerde taşırken sık sık düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Yaşar Savran, annesinin hastaneye getirilip götürülmesi konusunda Kepez Belediyesi'nden talepte bulunduklarını, ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Annesinin tedavisi için geceleri çalıştığını da anlatan Yaşar Savran, şunları söyledi:

"Evimizin bulunduğu yer dik yokuşta olduğu için sokağımız merdivenlerden ibaret. Araçla ulaşımımız yok. Evin altından geçen sokağa kadar ulaşım konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Çünkü annem 80 yaşında diyaliz hastası bir kadın. Annemin haftanın üç günü diyalize girmek için hastaneye gitmesi gerekiyor. Evimizin bulunduğu yerde yol olmadığı için annemi getirip götürmekte büyük sorun yaşıyorum. Çünkü kendim de bel fıtığından ameliyat olduğum için annemi taşımakta zorlanıyorum. Yokuş olduğu için çok zorluk çekiyorum. En azından bana yardımcı olabilecek biri olsa ama o da yok. Tek başına zorluk çekiyorum."

Antalya Otogarı'nda çalıştığını kaydeden Yaşar Savran, "Annemin diyalize gidip gelebilmesi için geceleri çalışıyorum. Bir kez aşağıya inerken ayağım kaydı. Kollarımın üzerine düştüm. Annemi bırakmadım. Bacaklarında damar tıkanıklığı olduğu için yürüyemiyor. Ben işe gittiğimde anneme eşim bakıyor. Antalya'da benden başka anneme bakacak biri de yok. Zaten tek maaşla çalışıyorum. Üç çocuğum var ve kirada oturuyorum. Kepez Belediyesi'nden annemi hastaneye getirilip götürülmesi konusunda destek istedim. Şu ana kadar sonuç alamadım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kepez Belediyesi Mazıdağı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title