Haberler

Taşeron Sistemi İflas Etmiştir"

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadro almasını istediklerini belirterek, "Taşeron sistemi iflas etmiştir, bu sistem bu şekilde sürdürülemez" dedi.

KEREM KOCALAR - Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadro almasını istediklerini belirterek, "Taşeron sistemi iflas etmiştir, bu sistem bu şekilde sürdürülemez" dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin toplu sözleşme hakkı elde etmesi ve bu konuda ortaya çıkan birçok sorunun ortadan kaldırılması için 2014 yılında düzenleme yapıldığını hatırlattı.

O düzenlemenin ardından asıl işte taşeron işçi çalıştırılmayacağı yönünde kanun maddesi hazırlandığını ifade eden Arslan, bu çalışmanın ardından hükümetin, asıl işle yardımcı işleri belirlemekle görevlendirildiğini vurguladı.

Hükümetin, bu görevlendirmenin üzerinden 2 yıla yakın süre geçmesine rağmen çalışmaları tamamlayamadığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Taşeron konusunun kısa zamanda çözümlenmesini ve kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin kadro almasını istiyoruz. Bu talebi de her fırsatta dile getiriyoruz. Hükümetin bu konudaki çalışması henüz elimize ulaşmadı. Kadro kimlere verilecek, kime verilmeyecek, hangi pozisyonlar asli görev, hangileri yardımcı bunları bilmiyoruz. Bunlar önümüze geldiği zaman tartışacağız."

Arslan, taşeronda çalışan işçilerin önemli bir bölümünün sendikalara üye olduğunu dile getirdi.

Taşeron sisteminin hükümet, belediyeler, üniversiteler ve diğer ilgili kurumların üzerinde büyük bir yük olduğunun anlaşıldığını dile getiren Arslan, "Bu uygulamayla maliyetler yükseliyor. Bunun yanında KDV ödemek zorunda kalıyorlar ve aynı zamanda şirketlere kar payları veriyorlar. Ayrıca işçinin tüm sorumlulukları da devlete ait. Böyle bir sistem sürdürülebilir olmaktan çok uzak. Dolayısıyla taşeron sistemi iflas etmiştir. Bu sistem bu şekilde sürdürülemez. O yüzden bu işçilere kadrolarının verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Arslan, bazı yerlerde taşeron işçinin kadrolu personelden daha maliyetli bir duruma geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Arslan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

süleyman YÜCEL:

hükümet sadece sözde asıl işi yapanlara kadro verip,sözde yardımcı işi yapan asil ve vefalı işçilere kadro vermeyerek,yüzbinlere haksızlık yapacağını hesaba katmıyormu?yarın sandıkta bunun hesabı sorulmaz mı?

2
0
yanıtYanıtla
Taşeron mağduru:

Şimdiye kadar soruldumu ki bundan sonra sorulacagini söylüyorsun?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title