Haberler

"Taşeron Sistemi Bir Çeşit Cinayet Sistemi"

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 'TOKİ rantına ve işçi ölümlerine hayır' eylemi yaptı. Eyleme CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan partililer, TOKİ'deki rant iddiaları ve işçi ölümlerini protesto amacıyla basın açıklamasında bulundu. CHP İstanbul İl Gençlik Kolları adına konuşan Aziz Aksüt'ün ardından İrfan İnanç Yıldız açıklama yaptı.

Yıldız, TOKİ ve sermaye gruplarının Ataköy kıyı şeridinde mahkeme kararına rağmen hukuk çiğneyerek inşaatlara devam ettiğini ifade etti. Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Sermaye grupları ve sermayedarlar bugün Türkiye'nin ve İstanbul'un en güzel alanını, en değerli bölgelerini, Ataköy'ün kıyı şeridini rant için, para için birbirleriyle yarışırken bu mafyanın başını ne yazık ki Başbakanlık'a bağlı TOKİ grubu çekmektedir. TOKİ ve bu rant çevrelerinin sağladığı para direkt bir musluğa akmaktadır. Bu musluğun başında da iddia ediyoruz ve söylüyoruz ki geçtiğimiz günlerde kamuoyunda da çıktı, AKP'nin kabinesi, AKP'nin Başbakanı ve AKP'nin tüm yürütme organları vardır. Yani İstanbul talan edilmektedir. Yani Türkiye rant alanına çevrilmektedir. Yani bu hükümet bir imar mafyasıdır. Bu imar mafyasının kazandığı paraların başında da o akan musluğun başında da AKP hükümeti vardır."

Taşeron sistemini "2013 yılında 1200 işçinin hayatını kaybettiği, 2014 yılında da 200'den fazla çocuk ölümünün yaşandığı cinayet sistemi" diye niteleyen Yıldız, bu sisteme geçit veren ve sistem rant sağlayanın AK Parti hükümeti olduğunu öne sürdü. İstanbul'un 39 ilçesinde, özellikle gecekondularda, varoşta, yoksul kesimlerde yaşayan ve hayat mücadelesi veren; çeteler ve mafyalar tarafından zorla evleri, arsaları alınan, talan edilen kesimlere karşı mücadele başlatacaklarını açıklayan Yıldız, "Bu mücadelenin adı da onuru da simgesi de Hasan Ferit Gedik'tir." dedi.

Açıklamaların ardından meydanda oturma eylemi yapan grup, kısa süreli oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi İrfan İnanç Yıldız Bakırköy İstanbul Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title