Haberler

Taşeron İşçinin Öldüğü Hastane Önünde Protesto

Zafer Açıkgözoğlu için hastanede önünde eylem yapan yakınları ve mesai arkadaşları hastane yetkililerini suçladı. Zafer Açıkgözoğlu'nun kardeşi Emre Açıkgözoğlu, 'Ağabeyim çok sağlıklı bir insandı. Lağım temizliği sırasında enfeksiyon kapmış. Karaciğeri iflas etmiş. Hakkımızı arayacağız" dedi.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu iddiaya göre, geçen yıl çöp torbalarını boşaltırken eline enjektör iğnesi battı. Bu olayı dikkate almayan Zafer Açıkgözoğlu işine devam etti. Zafer Açıkgözoğlu'na amirleri tarafından acil servisin bodrum katında lağım sularını temizlenmesi görevi verildi. Lağım sularını temizleyen Zafer Açıkgözoğlu eve gittiğinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Enfeksiyon kaptığı belirtilen Açıkgözoğlu'na Hepatit B teşhisi konuldu. Doktorlar Açıkgözoğlu'na karaciğerinin iflas ettiğini söylemesinin ardından aynı hastanede karaciğer nakli yapıldı. Tekrar rahatsızlanan Açıkgözoğlu iki hafta kaldığı yoğun bakımda geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybetti. Ölen Zafer Açıkgözoğlu'nun kendisi gibi taşeron işçi olarak çalışan arkadaşları saat 12.30'da Genel Cerrahi Bilimler binası önünde toplanarak saygı duruşunda bulundu. İşçiler, 'Taşeron demek ölüm demektir', 'Taşeron çalışma ölüm getirir' sloganları atan grup, 'Taşeron çalışma yasaklansın' yazılı pankart ve Zafer Açıkgözoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıdı.

ELİNE İĞNE BATMASI SONUCU HEPATİT KAPTI İDDİASI

Zafer Açıkgözoğlu'nun bir yıl önce hastanede işe başladığını belirten HDP milletvekili Levent Tüzel, 'Arkadaşımız burada işe yeni başladığında eline iğne batması sonucu Hepatit mikrobu kapıyor. Daha sonra da kendi işi olmayan belediyenin yapması gereken temizleme işini yaptığı için hastalığı ilerliyor. Bir yıl içinde eriyip giden Zafer'i önceki gün kaybettik. Taşeron işçiliğin yasaklanması için mücadele ediyoruz. Taşeron işçilerinin iş ve can güvenliği olmadığı bir kez daha ortaya çıktı' dedi.

LAĞIM ÇUKURUNA GİRENLERDEN BİR TEK ABİM ÖLDÜ

Ağabeyinin hastanede işe başladıktan sonra kaptığı mikrop sebebiyle öldüğünü iddia eden Emre Açıkgözoğlu, ağabeyinin temizlediği çukura 3 kişinin girdiğini, çukura girenlerin hepatit iğnelerinin olduğu fakat ağabeyime iğnesi olmadığı için yıkıldığını ifade ederek, diğer iki kişinin ilaç ve serumla kurtulduğunu ancak, ağabeyinin kurtulamadığını söyledi. İşçiler, yapılan konuşmaların ardından hastanedeki işlerine geri döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title