Haberler

Taşeron İşçilerden Eylem

Diyarbakır'da DEDAŞ'ta çalışan taşeron işçiler, haklarının verilmediğini gerekçe göstererek iş bırakma eylemi yaptı Enerji Sen Genel Başkanı Duman: "Haklarımız verilene kadar çalışmayacağız"

Diyarbakır'da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'de (DEDAŞ) çalışan taşeron işçiler, haklarının verilmediğini gerekçe göstererek iş bırakma eylemi yaptı.

DEDAŞ İl Müdürlüğü önünde toplanan DİSK'e bağlı Elektrik, Gaz, Su ve Baraj Çalışanları Sendikası'na (Enerji-Sen) üye bir grup taşeron işçi, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Grup adına açıklama yapan sendika üyesi Adem Demiral, DEDAŞ bünyesinde arıza, onarım ve bakım işçileri olarak çalıştıklarını, DEDAŞ'ın yıllardır kendi işi olan arıza, onarım ve bakım işini hukuksuz şekilde taşeronlar üzerinden yürüttüğünü ileri sürdü.

Demiral, enerji gibi çok tehlikeli bir işkolunda güvencesiz çalıştıklarını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Her defasında işten çıkarılmakla tehdit ediliyor, hukuksuz sözleşmeler, senetler ve ibranamelere imza atmak zorunda bırakılıyoruz. Yıllırdır zamsız, fazla mesai ücreti olmadan, bayram mesaisi ücreti almadan, yol, yemek parası ödenmeden çalışıyoruz. Maaşımız ve geleceğimiz taşeronun iki dudağı arasına bırakılıyor. Ancak İş Kanunu'nun 41, 42 ve 43'üncü maddelerinde yer alan mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili emredici hükümler de senelerdir ihlal ediliyor. Direnişimizin 4'üncü günü. Canımız pahasına 3 kuruşa çalıştığımız işimizi taleplerimiz kabul edilene kadar durduruyoruz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınsın. Kişisel koruyucu donanımlar tedarik edilsin. İşten çıkarmalar yasaklansın. Haklarımız ödensin ve ihale usulüyle çalıştırılmaya son verilsin."

Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman ise düne kadar iş yavaşlatma şeklinde devam eden eylemi artık iş bırakma eylemine dönüştürdüklerini belirtti.

Arıza ve onarım işlerinin taşeron firmalara verilmemesi gerektiğine işaret eden Duman, "Burada hukuksuzluk yapılıyor. Bizler taşeron sistemi kaldırılana ve hakkımız verilene kadar bu eyleme devam edeceğiz. Biz haklarımızı almadan çalışacağımız tek bir dakika bile yok. Haklarımız verilene kadar çalışmayacağız" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Ali Duman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title