Haberler

MHP Adayı Taşer: İzmir Geri Kalmadı, Geri Bırakıldı

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, İzmir Ticaret Odası'nın Mart ayı meclis toplantısına katıldı. Taşer, işadamlarıyla buluşmasında rakiplerini eleştirerek, "Her iki aday da 10 yıllık geçmişlerini referans gösterip oy istiyorlar ama 10 yılda hangi hizmetleri yaptılar açıklayamıyorlar. Çünkü bunun adı ikiyüzlülük" dedi.

İzmir Ticaret Odası'nın Mart ayı meclis toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, işadamlarıyla bir araya geldi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Konak Belediye Başkan adayı Adil Özyiğit ve çok sayıda işadamı katıldı.

Mecliste projelerini işadamlarına anlatan MHP'nin deneyimli adayı Taşer'in hedefinde yine rakipleri vardı. Aziz Kocaoğlu'na yüklenen Taşer, "Ben 11 kilometrelik metroyu 3,5 senede bitirmiş bir ekibin mensubuyum. Sayın Kocaoğlu, bizim hazır bıraktığımız 3,5 kilometrelik metroyu 10 yıldır bitiremiyor. Haziran sonuna kadar da bitiremez. Böyle belediyecilik olmaz. Yapmadığı hizmet üzerinden kafa karıştırarak propaganda yapmak Kocaoğlu'na özel bir davranış. Metro büyük bir fiyaskodur. İZBAN ise İBB ile bakanlık arasında yapılan başarılı bir çalışmadır. Ben bunu söyleyebilecek kadar cesurum. Sizde metrodaki başarısızlığınızı kabul edecek kadar cesur olun. Başkanın bir başka yanlışı da 'Belediyenin borcu yok' ve 'Belediye gayrimenkul satmadı' söylemleri. Sen koskoca büyükşehir belediyesinin başkanısın. Borcunu nasıl bilmiyorsun. Elli iki trilyonluk gayrimenkulü sen sattın. Ben o makama adayım, doğruları konuşmak zorundasınız" şeklinde konuştu.

Otogara metro yapılması konusunda bakanlığa müracaatın yapıldığı bizzat bildiğini ifade eden Taşer, "AKP hükümeti, İstanbul ve Ankara metrolarına verdiği desteği neden İzmir'e vermiyor. O bakanlığın koltuğunda 11 senedir oturup övünmeyi biliyorsun, neden onaylamadın projeyi. Sonra talimatla İzmir'e aday oluyorsun. Zaten başka türlü de olmazdı" ifadelerini kullandı.

İzmir'in marka kent olması için sadece sanayicilerin yeterli olamayacağını belirten Taşer, şunları söyledi: "AKP ile CHP zıtlaşması İzmir'in kaybedilen yıllarına sebep olmuştur. Bu devrede işadamları, ticaret odaları devreye girmeli. Biz bu noktada işbirliği yapamaya kararlıyız. İktidar gibi İzmir şu şehirden geri kaldı söylemlerine sığınmak, acizlerin işidir. Eğer İzmir'in neden geri kaldığını bilmek istiyorsanız Konya'nın verdiği vergi ile aldığı yatırım miktarıyla, İzmir'in verdiği vergi ile aldığı yatırım miktarlarını karşılaştırın. İzmir'in geri kalmadığını, geri bırakıldığını göreceksiniz. İzmir'in için hayati önem taşıyan EXPO'da bile yerel ve genel iktidarın zıtlaşmalarını izledik. EXPO konusunda kimse samimi değildi. Arkadaş dünya standartlarında ulaşıma sahip değilsin, gelecek turistleri ağırlayacak otelin mi var, EXPO alanını mı temizlediniz? Artık devletler değil kentler yarışıyor. Bu anlayışla kusura bakmayın yüzyıl da geçse EXPO'yu bize vermezler." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Aziz Kocaoğlu Murat Taşer İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title