Haberler

Taşçı: "Tek Adam Millettir"

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Türkiye’nin 16 Nisan’da tarihi bir referanduma gideceğini ifade ederek, “Yeni sistemde tek adam artık millettir.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Türkiye'nin 16 Nisan'da tarihi bir referanduma gideceğini ifade ederek, "Yeni sistemde tek adam artık millettir. Millet artık yan hakem değil, orta hakemdir" dedi.

Ünye Belediyesini ziyaret eden Milletvekili Taşçı yaptığı açıklamada, bugün parlamenter sistem geleneğinde sağlıklı işleyen bir sürecin olmadığını ve Türkiye'nin siyasi iradesini oluşturan partilerin milletin gücü ve iradesi ile aynı doğrultuda yürüyemediğini belirtti. Milletvekili Taşçı, bu sebeple milletin daha güçlü olması için bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

2002 yılından bu yana Türkiye'nin başarısının mevcut parlamenter sistemden değil, güçlü lider ve milletin desteği ile beraber istikrarlı şekilde yürümesinden dolayı olduğunu ifade eden Taşçı, "Milli iradenin daha güçlü bir şekilde temsili için, devletin kaynaklarını millete daha hızlı bir şekilde aktarabilmesi için, ülkenin gelişimini bürokratik engelleri azaltarak daha da hızlandıracak ve vatandaşlarımızın daha müreffeh şekilde yaşamasını sağlayacak bir sistem sunuyoruz. En önemlisi ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yasama, yürütme ve yargı gerçek anlamda bağımsız olacak" dedi.

Taşçı, vatandaşlara hitaben şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye önerilen sistem ile hızını kesen tüm engellerden kurtulmuş olacak. Siz yalan yanlış sözlerle tek adam edebiyatı yapanlara kulak asmayın, bu sistemde tek adam artık millettir. Millet artık yan hakem değil, orta hakemdir. Artık hiç kimse millete rağmen hareket edemez. Siyaset millete rağmen hareket edemez. Milletin karar vereceği bir konuda artık hiç kimse çıkıp da 'kan' edebiyatı yapamaz. Bundan sonra yasamayı da yürütmeyi de doğrudan seçecek olan sizlersiniz. Bu memleket 25 günlük hükümetler gördü. Yüzde 15 oy alarak başbakan olanları gördü. 16 Nisan'dan sonra o günler inşallah geride kalacak. Artık seçeceğiniz Cumhurbaşkanı yüzde 50'nin üzerinde oy almadan memleketi yönetemeyecek. Hiç kimse yüzde 50'nin üzerinde oy alan bir Cumhurbaşkanını tek adam diye yaftalayamaz. O Cumhurbaşkanı tek adam değil, milletin adamıdır. Bir hata yaparsa da hesabını millete verecektir. 5 yılda bir seçimin olduğu bir sistemde tek adamdan bahsedemezsiniz. Bu sistem, siyaseti, genel başkanlığı meslek olmaktan çıkaracak bir sistemdir. Tek adam olmak isteyeni her defasında tasfiye edecektir."

Taşçı, yargı sisteminde de büyük değişiklikler olacağını da kaydederek, "Bundan sonra yargı da artık sizin anlayışınıza göre şekillenecek. Yargı birbirini seçen elitler kulübü olmaktan kurtulacak. Önerilen sistem ile yargı sizin doğrudan seçmiş olduğunuz Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri eliyle sizin kararınıza göre seçilmiş olacak. Mevcut sistemde HSK'nın seçiminde meclisin hiçbir yetkisi yoktu. HSK üyelerinin çoğunluğu artık sizin seçtiğiniz meclis tarafından seçilecek" açıklamasında bulundu.

Ziyarette Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Milletvekili Ergün Taşçı'ya bir tablo hediye etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

AK Parti Türkiye Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title