Haberler

Tasarımcılar, Rögar Kapağından Durak Yapacak

Kadıköy’de kullanılmayan malzemeler Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ile yeniden hayat buluyor.

Kadıköy'de kullanılmayan malzemeler Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) ile yeniden hayat buluyor. Sınırsız hayal gücüyle kolları sıvayan tasarımcılar rögar kapaklarından bisiklet durağı, itfaiye hortumundan hamak yapacak.

Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK), 2'nci İstanbul Tasarım Bienali ve 72 Hour Urban Action ortaklığıyla gerçekleştirilen projede, Kadıköylüler ve tasarımcılar hayallerindeki projeyi birlikte üretti. "Kadıköy'den Bul, Kadıköy'de Buluştur" sloganı ile yapılan proje ile tasarlanan ürünler geri dönüşüm malzemelerinden yapılacak.

TAK'da yapılan değerlendirmeler sonucu Kadıköy'ün 5 buluşma noktası için tasarlanan 32 projeden 5'i uygulanmak üzere seçildi. Kadıköy Belediyesi'nin Koşuyolu, Ferhatpaşa ve Kayışdağı'ndaki depolarında kullanılmayan malzemeleri bir araya getiren tasarımcılar ürünleri yapmak için kolları sıvadı. Kullanılmayan rögar kapaklarını toplayan tasarımcılar, rögar kapaklarından bisiklet durağı yapacak.

"ÜRETMEYEN TOPLUMUN GELİŞME ŞANSI YOK"

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Tasarım Atölyesi Kadıköy'e (TAK) gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Her şeyin geri dönüşüm kapsamında kullanılabileceğini ifade eden Başkan Öz, "Eskiden yerli malı kullanımını arttırmak için birçok söz söylenirdi. Kapitalizmin temelinde tüketim mantığı yatıyor. Hatırlarsanız Amerika'daki 11 Eylül saldırılarından sonra George Bush, gidin tüketim yapın, para harcayın ekonomi güçlenmesi gerekiyor' dedi. Sonuçta kullanacağımız bütün bu kaynaklar sınırlı, bizim tutumlu olmamız gerekiyor. Üretmeyen bir toplumun gelişme şansı yok. Toplumun tüketimden çok üretime yönlendirilmesi gerekiyor" dedi.

İTFAİYE HORTUMUNDAN HAMAK, RÖGAR KAPAĞINDAN DURAK

Kadıköy'ün beş ayrı noktasında 1-2 Kasım tarihleri arasında gönüllülerin yardımı ile uygulanacak tasarımlar şöyle; Moda sahiline itfaiye hortumundan yapılacak hamak, Moda burnundaki çay bahçesine ahşap masa ve eski dolaplardan "kadıküp" adlı oturma grubu, İskeleye, eski lastiklerden bank, Altıyol Boğa Heykeli'ne eski tencere ve tavalardan perküsyon seti, Yeldeğirmeni'ne rögar kapaklarından bisiklet durağı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Moda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title