Haberler

Tasarım Odaklı İnovasyon ve Yeni Sınırları" Konferansı Avea Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve MIT Mobile Experience Lab’in birlikte düzenlediği "Tasarım Odaklı İnovasyon ve Yeni Sınırları" konferansı Avea ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve MIT Mobile Experience Lab'in birlikte düzenlediği  "Tasarım Odaklı İnovasyon ve Yeni Sınırları" konferansı Avea ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Avea açıklamasına göre, MIT Mobile Experience Lab'te düzenlenen konferans kapsamında; son teknoloji ürünü tasarımlar üzerine çalışan uluslararası çapta tanınmış inovatörler ve tasarımcılar bir araya gelerek öngörü, deneyim ve fikir paylaşımında bulundu.

MIT Media Lab Öğretim Üyesi Prof. Nicholas Negroponte, Design Continuum Kurucusu ve Direktörü Gianfranco Zaccai, Mobile Experience Lab Kurucusu ve Direktörü Federico Casalegno, Intel Labs Baş Mühendisi Maria Bezaitis, Glasgow School of Art Tasarım Inovasyon Direktörü Irene McAra-McWilliam, Google Creative Lab Etkileşim Tasarım Direktörü Matt Jones, Samsung UXCA ve Samsung Design America Ürün ve Tasarım Lideri Leonardo Giusti'nin konuşmacı olarak yer aldığı konferans, alanının önemli fikir adamlarını bir araya getirdi.

Uygulayıcıların yanı sıra yeni tasarım paradigmalarıyla yakından ilgilenen fakülte ve öğrencilerin de katılım gösterdiği konferansta; çalışmalarında güçlüklerle karşılaşan uygulayıcılara  inovasyon yaklaşımları hakkında bilgi verildi.

Konferans kapsamında yeni medya ve yeni teknolojilerin nasıl tasarım odaklı inovasyon öğeleri olarak kullanılabileceğine ilişkin fikir veren sunumlar da gerçekleştirildi.

Avea, bugüne kadar MIT iş birliği ve AveaLabs Ar-Ge uzmanlarının katkısıyla FotoFilm (Flipr) ve "Şehrin Müziği" uygulamalarının yanı sıra giyilebilir teknolojiler kapsamında Google Glass'a yönelik olarak dijital medya ile kenti kesiştiren uygulamalar geliştirdi.

Teknolojinin Türkiye'deki öncüsü olma hedefi doğrultusunda MIT ile iş birliğine giden Avea; özellikle mobil sağlık ve akıllı şehirler kapsamındaki çalışmalarda MIT'nin know-how'ından faydalanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Samsung Google Avea Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title