Haberler

Tasarım Dünyasının Dahileri İstanbul'da

Güncelleme:

22-23 Şubat'ta İstanbul tasarım dünyasının dahilerini ağırlayacak.

Darren Aronofsky, George Lois, Ron Arad, EsDevlin gibi ünlü isimler alldesign 2013 kapsamında 22-23 Şubat tarihlerinde Hilton Convention Center'da , biletler Ticketturk'te!

Dünyaca ünlü tasarımcıları İstanbul'da 2 gün sürecek olan bir tasarım buluşmasında bir araya getirecek olan alldesign, 2.yılında da büyük ses getirecek bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor! 22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Darren Aronofsky, George Lois, Ron Arad, Stefan Sagmeister, Diego Gronda, Es Devlin, Tina Earnshaw, John Hardy, Claude Challe ve Marco Susani gibi tasarım dehalarına ev sahipliği yapacak alldesign'ı kaçırmayın! alldesign günlük ve kombine biletleri ticketturk.com'da.

22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek olan ve hayatımızın her alanına yön veren yaratıcı endüstrilerin ele alınacağı alldesign 2013'te kendi dalının uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak.

Bu ünlü isimler arasında Requiem for a dream, The Wrestler ve Oscar'lı Black Swan gibi baş yapıtların yönetmeni Darren Aronofsky ; ünlü Mad Men dizisine ilham verdiği söylenen ve tasarımları MOMA'da sergilenen ikonik reklamcı, sanat yönetmeni, yazar, tasarımcı George Lois, tasarım dehası olarak tanınan ünlü tasarımcı Ron Arad; 2012 Londra Olimpiyat Oyunların Kapanış Törenleri'nin tasarımcısı Es Devlin ve 2 Grammy Ödüllü Stefan Sagmeister gibi isimler yer alıyor.

TC Kültür Bakanlığı, İBB, Mimar Sinan Üniversitesi, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu gibi birçok önemli kurumun desteğiyle, KLK Gayrimenkul 'ün ana sponsorluğunda, Arketipodesign / Designo'nun Darren Aronofsky konuşmacı sponsorluğunda, Bien Seramik'in Ron Arad konuşmacı sponsorluğunda, Armaggan, Geberit ve Beck's'in co-sponsorluklarında gerçekleşecek olan alldesign, 2013'ün en çok konuşulan tasarım organizasyonu olacak!

İlk günün konuşmacıları : ünlü Mad Men dizisine ilham verdiği söylenen ve tasarımları MOMA'da sergilenenikonik reklamcı, sanat yönetmeni, yazar, tasarımcı George Lois; tasarım harikası Bookwarm kitaplık ve devSwarovski kristal avizelerin yaratıcısı, Belçika'daki Mediacite'ninve İsrail'deki Holon Tasarım Müzesi'nin de mimarı Ron Arad; Titanic, Italian Job, Spiderman 2 ve3, Prometheus, Mamma Mia, Sliding Doors, Marley & Me, Talented MrRipley gibi sayısız Hollywood filminin makyaj tasarımını yapan ve Titanicfilmindeki makyajlarıyla Oscar ve Bafta'ya aday olan ünlü makyajtasarımcısı Tina Earnshaw; Batmanve Hamlet gibi showların sahne tasarımcısı , Jay-Z, Rihanna, Kanye West, LadyGaga, Lenny Kravitz, Muse, Pet Shop Boys, Take That ve Mika gibi ünlü şarkıcıve grupların kostüm ve konser sahnelerinin ve 2012 Londra Olimpiyat OyunlarınKapanış Törenleri'nin tasarımcısı Es Devlin;W Paris – Opera, Grant Hyatt (Taipei&Chicago), Beyrut'taki IntercontinentalPhoenicia, Volkwagen ve Audi'nin Almanya'da bulunan forumları, LincolnCenter'da bulunan Ertegün Caz Salonu ve Cirque de Soleil'in Hong Kong, LasVegas ve Paris'teki sahneleri gibi işleriyle öne çıkan, Rockwell Group AvrupaOfisi Yöneticisi tasarımcı, mimar DiegoGronda; dünyaca ünlü mücevher tasarımcısı John Hardy; Motorola Dijital Tasarım bölümü eski KüreselBaşkan Yardımcısı, tasarımcı Marco Susani;tasarımcı Defne Koz; Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı veEuropean Academy of Design Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Özlem ER ; endüstriyel tasarımcılar ÜmitALTUN, İsmail OVACIK, Aydın MERT, Zeynep FALAY, Ceren BAĞATAR ; YEKON -Yaratıcı Endüstriler KonfederasyonuBaşkanı , Sanat Yönetmeni, Reklamcı Yiğit ŞARDAN ; Sosyal Medya İletişimcileri Derneği Başkanı Genco DEMİRER ; Sosyal İnsan Aziz KEDİ; Medya SOS Kurucu Ortağı Bora YETER ; Reklam Yazarı Olcayto CENGİZ ; Sosyal Medya Uzmanı Bahriye SARIKAYA bulunuyor.

İkinci günün konuşmacıları: Requiem for a dream,The Wrestler ve Oscar'lı Black Swan gibi baş yapıtların yönetmeni Darren Aronofsky; RollingStones, David Byrne, Lou Reed gibi isimlere yaptığı albüm kapaklarıylaefsaneleşmiş , grafik tasarımın rock star'ı olarak gösterilen , 2 Grammy Ödüllü Stefan Sagmeister;LEGO Mindstorms Çevrimiçi Topluluk Yöneticisi ve tasarımcısı Steven Canvin; dünyanın en ünlü mimarlık firmalarından olan, Rem Koolhas yönetimindeki OMA'nın Ortağı, tasarım ödüllü ünlü mimar Reinierde Graaf; Buddha Bar restoran, kulüp ve müzik derlemelerininyaratıcısı olan Fransız DJ/müzisyen Claude Challe; Finding Nemo, Antz, Shrek, The Incredibles ve Cars gibi ünlü Hollywood animasyon filmlerinin görsel efekttakımında yer alan Erdem Taylan; yönetmen Mustafa Altıoklar; İTÜ Endüstriyel Tasarımı Bölüm Başkanı, IDA Istanbul Başkanı Prof. Alpay Er; yapımcı Mehmet Altıoklar; ünlü sinema vetelevizyon yıldızı Demet Evgar;sanat yönetmeni ve tasarımcı Ali Gürevin; marka danışmanı Erol BATİSLAM;gazeteci Emre İskeçeli; Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Oral; Hürriyet Gazetesi WEB – Mobil Koordinatörü Bülent MUMAY ; "2013 IDA Congress Istanbul" İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Şebnem Timur ÖĞÜT ; Kültür Tarihçisi, Yayıncı (Arkeoloji ve Sanat Yayınları) Nezih BAŞGELEN ve mimar Mete ARAT bulunuyor.

alldesign 2013'ÜN MOTTOSU "AKLIN GÖZÜYLE GÖRMEK",AMACI İSE FARKLI SEKTÖRLERDEKİ YARATICI ENDÜSTRİLER İÇİNYENİ PERSPEKTİFLER AÇMAK!

Tasarımı farklı bir bakış açısıyla ele alan alldesign'ın mottosu 'aklın gözüyle görmek'. All Design Grup Koordinatörü Can Gürcan, etkinliğin temel felsefesini şöyle özetliyor : "Görünenin ardındakini anlamak için hayata farklı bakmak gerekir. Ne de olsa hayatımız tasarım."

alldesign'ın ana amacı tasarımcı düşünce ve tasarımın yarattığı farkların pazarlama ,markalaşma, ergonomi gibi birçok alanda kullanımının irdelenmesi, günümüz ve geleceğin tasarımcılarına farklı bir bakış açısı kazandırması. Bu amaçla yola çıkarak alldesign, iki gün boyunca tasarımcılarla pek çok sektörden üreticinin bir araya geleceği bir organizasyonla sadece yeni tasarımlara, yeni objelere hayat vermekle kalmayacak, gerek tasarım şirketlerine, gerekse üreticilere yepyeni iş birliktelikleri sunacak.

alldesign Grup Koordinatörü Can Gürcan: "Tasarım kavramı hayat kalitesini arttırmak ve ürün inovasyonu için kullanılan en önemli güç olarak ortaya çıkmaktadır. Hayatımızın her alanında görsel ve fonksiyonel açıdan geliştirilen tasarımlar, işin kalitesini ve satış imkanlarını kuvvetlendirmektedir. alldesign konferansları ile tasarım ve tasarımcı düşüncenin bizleri en doğru hizmete nasıl ulaştırdığını, müşteri alışkanlıklarını ve toplumsal vizyonu nasıl etkilediğini keşfedeceğiz. Tasarımı fonksiyonel, üretilebilir, kullanılabilir ve hayatın her alanına nüfuz edebilir bir noktaya getirmeye odaklı olan alldesign'ın hedefi, farklı sektörlerdeki yaratıcı endüstriler için yeni perspektifler açmak." diyor.

BU YIL alldesign KONFERANSLARI İLE EŞ ZAMANLIGERÇEKLEŞEK YARATICI ENDÜSTRİLER FUARINDA TASARIM MARKALARI TÜKETİCİLERLEBULUŞACAK

Konferans programının yanı sıra pek çok renkli aktiviteye de ev sahipliği yapacak alldesign 2013'te bu yıl yaklaşık 2000metrekarelik bir fuar alanı da kurulacak. Türkiye'nin önde gelen tasarım markaları, alldesign'13 Yaratıcı Endüstriler, İç Mimari, Dekorasyon, Obje Tasarımları ve Ürünleri Fuarı alanında yerlerini aldılar. Üretici ve tasarımcının bir araya geleceği fuarda, tasarımlardaki son trendler kullanıcısına ulaşacak, katılımcılar yeni iş birliktelikleri yapabilecekler.

MİKAEL VARHELYI, MURAT DENİZALTI, SERTANÖZBUDUN GİBİ PEK ÇOK ÖNEMLİ İSİMDEN OLUŞAN GÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VEDESTEKLEYENLERİYLE BOMBA GİBİ BİR ORGANİZASYON!

Fuarcılık ve organizasyon dünyasının deneyimli ismi Türkel Events tarafından organize edilen alldesign, marka danışmanı Erol Batislam'ın moderatörlüğünde düzenleniyor. alldesign2013'ün Danışma Kurulu'nun bir başka önemli ismi de U2 gibi dünya çapında ünlü grup ve sanatçıların turlarının ve Eurovision 2008'in sahne tasarımcısı, aynı zamanda George Clooney'in başrolünü oynadığı The American – Centilmen, Ejderha Dövmeli Kız gibi filmlerin de sanat yönetmenliğini yapan Mikael Varhelyi. Kurulda ayrıca kültür tarihçisi Nezih Başgelen, iç mimar/tasarımcı Murat Denizaltı, endüstriyel tasarımcı Demir Obuz, tasarımcı Sertan Özbudun, iç mimar/tasarımcı Esin Sözer ve iç mimar/tasarımcı Müge Hansoy gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Darren Aronofsky The Wrestler Black Swan Hollywood Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title