Haberler

TASAM Portalı Belgeler Alanı Açıldı

Güncelleme:

TASAM Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi, olağanüstü emek ve özveri ile kamu yararına küresel ölçekte ciddi bir kapasite ve kurumsallaşma inşa etti.

Kurumsallaştırdığı etkinlikler ve inşa ettiği kapasite ile TASAM'ın kuruluşundan itibaren elde edilen önemli çıktıların derlenip sunulduğu "Belgeler" alanı, www.tasam.org internet portalında, Türkçe ve İngilizce olarak ilgili tüm kişi ve kurumların hizmetine sunuluyor.

Kıta bazında Afrika, Asya, Avrupa, Latin Amerika ve Karayipler, Kuzey Amerika, bölge bazında Balkanlar, Orta Doğu, Karadeniz - Kafkas, Akdeniz, kimlik bazında Türk Dünyası ve İslam Dünyası başlıklarında dış politika çalışmalarını yürüten TASAM, bu birikimini Türkiye içinde her parametreye yansıtmaya çalışıyor. Bu bağlamda, yaklaşık sekiz yıl önce T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlattığı Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023 gibi çok sayıda kurumsal süreci geliştirerek devam ettiriyor.

Tüm bu alanlarda bugüne kadar ortaya konan nitelikli belgeler öncelikle alan bazında tasnif edilerek TASAM Portalı "Belgeler" menüsünde gruplandı. Belgeler konularına göre üç kategori altında yeniden alt bölümlere ayrıldı. Alan/bölge/ülke raporları ile araştırma/geliştirme belgeleri, analizler, kılavuzlar, bültenler, makaleler vb. içerikler "Araştırma Belgeleri" kategorisinde, her tür etkinliğin öncesinde, uygulamasında ve sonrasında oluşturulan veya edinilen nitelikli belgeler "Etkinlik Belgeleri" kategorisinde ve son olarak kurul, kuruluş, enstitü, platform, ağ vb. yapıların vizyon/konsept/kurulum/işletme/raporlama belgeleri de "Kurulum Belgeleri" kategorisinde görüntüleniyor. Konu başlığına göre alfabetik olarak listelenen belge adlarının yazıldığı satırların başında belge dilini gösteren bayrak ikonları yer alırken satır sonlarında ise Vizyon Belgesi, Sonuç Bildirisi gibi belge türünü gösteren ifadeler bulunuyor. Güncellenen ve ilave edilen belgeler ile daha da zenginleşecek "Belgeler" alanının görsel tasarımı ve yazılım mimarisi sürekli geliştirilerek TASAM Portalı ziyaretçilerinin kapsamlı bir kaynağa pratik erişimi amaçlanıyor. Portal'da yer alan TASAM Yayınları menüsünden bugüne dek yayımlanmış tüm kitap ve dergiler incelenebildiği gibi yanındaki E-Sipariş menüsünden bu yayınlar zahmetsizce temin edilebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Afrika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title