Haberler

Taş Ocağına Yargı Freni

İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Akalan köyünde, taş ocağı kurulmasına eylem yaparak karşı çıkan köylülerin beklediği haber geldi.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Akalan köyünde, taş ocağı kurulmasına eylem yaparak karşı çıkan köylülerin beklediği haber geldi. İzmir 5. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurdu.

İzmir- İstanbul arasında yapımı devam eden otoyol inşaatına dolgu malzemesi çıkarılması için Kemalpaşa ilçesine bağlı Akalan köyüne yapılması planlanan taş ocağı için İzmir 5.İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi. Günlerdir bölgede eylem yapan köylüler, kararı duyunca büyük sevinç yaşadı.

Kararın önemli olduğunu vurgulayan Avukat Şehrazat Mercan, bu kararın çok kıymetli olduğunu belirterek "Yargı böyle zamanlar için gerekli. 10 gündür burada direniş sürüyor. Köyde büyük gerginlik vardı. Mahkeme de bunu göz önünde bulundurdu. Kararı jandarmaya, firmaya, kaymakamlığa ulaştırdık. Artık bakanlıktan, savunma gelip karar alınıncaya kadar burada çalışma yapılamaz. Ama karar mücadeleyi bitirmedi daha ilk adım" dedi.

19 KÖYLÜ HAKKINDA SORUŞTURMA

Geçen hafta yapılan eylemlerde şantiyeyi basan, iş makineleri ve kamyonların camlarını kıran köylülerin kimlikleri jandarma ekipleri tarafından tek tek tespit edildi. İki asker ve İhlas Haber Ajansı Ulaştırma Görevlisi İbrahim Bayniş'in yaralandığı olayda savcılık, ikisi kadın 19 köylü hakkında soruşturma başlattı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemalpaşa İstanbul Akalan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title