Haberler

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder'den 24 Kasım Mesajı

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Fevzi Önder yaptığı açıklamasında, "Kayseri Lisesi Nam-ı Değer Taş Mektep : Cumhuriyet ilkelerine bağlı nesiller yetiştirmek için ön saflarda yer alan, ülkemizin aydınlık geleceği için 122 yıldır verdiği eğitimle, yetiştirdiği öğrencilerle haklı bir gurura sahip olmuştur" dedi.

Önder, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri Lisesi'ni ziyaretinde şeref defterine "Kayseri Lisesi'ni müdürüyle, muallimleriyle, bütün talebesiyle Cumhuriyetin ateşli, feyizli bir ocağı bulduk." diye yazması bizleri her daim onurlandırmaktadır" ifadesinde bulunduğu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Sakarya Savaşı'nda son sınıf öğrecilerimizin gönüllü olarak cepheye gitmesi ve tamamının şehit düşmesi hepimizin ortak acısıdır. Sadece 1921 yılında mezun veremeyen ilim ve irfan yuvamız: 2 Cumhurbaşkanı 2 Başbakan, sayısı devlet adamı, sanattan,spora hayatın her alanında çok önemli insanlar yetiştirmiş ve hem ülkemizde hem dünya liseleri arasında kapatılması imkansız bir fark yaratmıştır.

Bu farkı yaratanlar şüphesiz ki ; Öğretmenlerimizdir. Hizmetlerini unutmaz ve haklarını asla ödenemez.

Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak amacıyla, 24 Kasım'larda Öğretmenler Gününü kutlanıyor.

Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, ebediyete göç eden öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kayseri Yerel Haberler

title