Haberler

Taş atanlara müdahale -

Güncelleme:

Suruç ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarından kaçan Suriyelilerin sınırdan Türkiye'ye geçmesini takip eden grupla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı.

Rakka'ya bağlı Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Mahallesi'nden Türkiye tarafına alınıyor.

Türkiye tarafından geçişleri izleyenlerin sınır hattına yaklaşması üzerine güvenlik güçleri, bu kişileri uzaklaşmaları için uyardı. Gruptakilerin, taşla karşılık vermesi üzerine jandarma ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Bölgede bulunan HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk gerginlik nedeniyle askeri yetkililerle görüştü.

Bu arada, çıkan gerginlik nedeniyle Suriye tarafından Türkiye'ye geçişler durdu.

Kaynak: AA / Güncel

Aynel Arap Türkiye Rakka Işid Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

yasin:

asker taslamayla olmuyor bu isler cok yiyorsa gecinde siniri irkinizi savunun ekmek yediniz yeri taslamayin kirolar

22
6
yanıtYanıtla
ahmet tekin:

böyle hainlik varmı türk milleti kucak açıyor kürtlere ama kürt hakkını savundugunu idda eden hainler askere saldırıyor TÜRKİYE CUMHURİYETİ olmasaydı şimdi işid bitirmişti sizi adam olun adam kurban olun o askerin bastıgı topraga (bu yorumum kürt kardeşlerimizin yazılmıs bır yorum degıldır kürt ismini kullanan serefsız haınlere)

4
0
yanıtYanıtla
ccc:

akpkk ve cozum surecı ne kadar pkk lı varsa ulkeye doldu tayyitinde cebı doldu dolduda gözu doymadı vesselam

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title