Haberler

    Tartı Avantajıyla Mete Binay

    Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nın beşinci gününde 69 kiloda Mete Binay, koparmada 160 kilo ile altın madalya kazandı.

    Romanya’dan Ninel Miculescu’nun 157 kilo kaldırarak koparmada bronz madalya kazandığı 69 kilo erkeklerde Mete Binay ve Çinli Hui Liao arasında altın için büyük çekişme yaşandı. Sporcular ilk iki hakkında156 ve 160 kiloda başarılı oldular. Binay ve Liao son haklarında 166 kilo için podyuma çıktı. Çinli halterci kaldırışında başarısız oldu. Mete Binay da 166 kiloyu kaldırmayı başaramadı ancak tartı avantajıyla altın madalyanın sahibi oldu. Milli halterci 10 gramlık tartı avantajıyla ilk dünya şampiyonluğunu kazandı.

    Hui Liao ise silkmede ve toplamda dünya rekoru kırdı. İlk kaldırışında 184 kiloda başarılı olan ve altını garantileyen Çinli sporcu, ikinci hakkında 198 kilo ile dünya rekoru kırdı. 358 kiloya ulaşan Liao, toplamda da dünya rekoru kırarak ikinci altının da sahibi oldu. Kuzey Koreli Kum Sok Kim 181 kilo ile gümüş madalyayı kazanırken, aynı kiloyu kaldıran Rus Armen Kazaryan bronz aldı. Gümüş madalya, toplamda kaldırdığı 337 kilo ile Romanya’dan Ninel Miculescu’nun olurken, 175 kiloda kalan Mete Binay, toplamda 335 kilo ile bronz madalya kazandı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mete Binay Romanya Gümüş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title