Haberler

Tarsuslu Avcılar Kanolar ile Selzedelerin Yardımına Koştu

Mersin merkez ve çevre ilçelerini etkisi altına alan sağanak yağışlar bölgenin çeşitli yerleşim yerlerinde sele ve su baskınlarına neden oluyor.

Mersin merkez ve çevre ilçelerini etkisi altına alan sağanak yağışlar bölgenin çeşitli yerleşim yerlerinde sele ve su baskınlarına neden oluyor.

Mersin'de yürütülen kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak yardım etmek üzere bölgeye giden Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu ve 6 kişiden oluşan avcı grubu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bağrık ile koordineli olarak yardım çağrısında bulunan vatandaşların imdadına 4x4 araçlarla ve kanolarla yetişiyor.

Tarsus'a bağlı Atalar Mahallesi'nde su baskınlarının yaşandığı yerde tarım işçilerinin barındığı çadırların bulunduğu bölgede suların yükselmesiyle mahsur kalan kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 20 kişi, Avcılar Kulübü tarafından kanolara bindirilerek güvenli noktalara taşındı.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, bölgede sürekli teyakkuz halinde olduklarını belirterek, "4x4 araçlarımız, kanolarımız ve elimizdeki donanım ile insanların yardımına koşmak için hazırız. 20 kişiyi başarı ile bölgeden tahliye ettik, bir can bile kurtarabilirsek ne mutlu bize" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avcılar Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title