Haberler

Tarsus - Yenice'de Güvercinler 'Barış' İçin Uçuruldu

Yenice'de güvercinler 'barış' için uçurulduTolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali'nde, güvercinler 'barış' dileğiyle uçuruldu.

Yenice'de güvercinler 'barış' için uçuruldu

Tolunay DUMAN/TARSUS ( Mersin ), (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali'nde, güvercinler 'barış' dileğiyle uçuruldu.

Etkinlikte, eski belediye binası önünde toplanan kortej, bando takımı eşliğinde Atatürk Anıtı'na geldi. Çelenk sunumun ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasından sonra barış güvercinleri uçuruldu.

Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, Yenice'nin, iki büyük dünya savaşında da tarihi açıdan önemli olaylara sahne olan iki önemli toplantıya ev sahipliği yaptığını belirterek şöyle konuştu:

"Birinci Dünya Savaşı sonrasında Mersin, Tarsus, Yenice, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Bu toprakların kahraman evlatları kurtuluş mücadelesini kazanarak Fransızlar'ın bölgemizi terk etmelerini sağlamıştır. İşte Çukurova'yı işgal eden Fransızlar'ın topraklarımızı devir teslim etme protokolü Yenice İstasyonu'nda bir vagon içerisinde imzalanmıştır. Bu protokole göre Yenice 19 Aralık 1921 tarihinde Çukurova'da kurtulan ilk yerleşim yeri olmuştur."

Konuşmaların ardından kortej, İnönü-Churcill Parkı'na geçti, burada barış meşalesi katılımcılar tarafından yakıldı. Resim Sergisi'nin gezilmesinin ardından törene katılanlar, 30 Ocak 1943'te dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in 2. Dünya Savaşı sırasında gizli görüşme yaptığı Beyaz Vagon'u gezdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Mersin Tarsus Yenice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title