Haberler

Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

Güncelleme:

Mersin'de 21 kilometrelik 10'uncu Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'na 12 ülkeden 1439 sporcu katıldı.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi ile Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (SEV) düzenlediği 21 kilometrelik 10'uncu Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'na 12 ülkeden 1439 sporcu katıldı, erkeklerde Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, kadınlarda ise Etiyopyalı Zinash Hayile Tola 1'inci oldu.

Etiyopya, Kenya, Fas, Fransa, Bulgaristan, Almanya, Yeni Zellanda, Kanada, ABD, Moldovya ve Rusya'dan toplam 107 yabancı, geri kalanı Türk atlet dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

Tarsus'un tarihi ve güzel mekanlarının yanından geçen sporculara vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Minik sporcuların ilk olarak koştuğu maratonda halk koşusuna da çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve sanatçı Gökhan Özen'in startını verdiği maratonda, erkeklerde Kenyalı sporcu Sang Benard Cheruiyot 1.03.20'lık derecesiyle birinci, Kenyalı Samuel Kemnoi Rutto 1.03.22'lik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Yohannis Bekele Jida ise 1.03.23'lik derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlarda ise Etiyopyalı sporcu Zinash Hayile Tola 1.12.26 derecesiyle rakiplerini geride bırakırken Kenyalı Karungu Jedidah Wanjiru 1.14.42 derecesiyle 2'nciliği, Türk atlet Bahar Doğan ise 1.16.48 derecesiyle 3'üncülüğü elde etti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu halkın sahiplenmesi, organize ve festival şeklinde kutlamasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Tarsus Yarı Maratonu'nun artık dünyada bilindiğini belirtti, "12 ülkeden çok sayıda sporcunun katıldığı maratonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Maratonda birinciye 3000 dolar, ikinciye 1500 dolar, üçüncüye 750 dolar para ödülü ve madalyaları verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Etiyopya Mersin Tarsus Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title