Haberler

Tarsus'ta Kemalpaşa Camisi'nin Temeli Atıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Kemalpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak Kemalpaşa Camisi’nin temeli törenle atıldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Kemalpaşa Mahallesi'nde yaptırılacak Kemalpaşa Camisi'nin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kemalpaşa Mahallesi'nde cami eksikliğinin bulunmasından dolayı harekete geçtiklerini söyledi. Altı taziye evi üstü cami olacak olan projeyi 450 günde tamamlanacağını ifade eden Başkan Can, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 15 tane açılışımızı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunun heyecanını ve mutluluğunu siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşadık. Allah nasip ederse de yaşamaya devam edeceğiz. Bu mahallemizde Rahmetli Medine Ayhan abimiz, muhtarımız. Mekanı cennet olsun. Seçimden sonra yaptığımız görüşmede Kemalpaşa Mahallemize bir camii isteği oldu. Bizde muhtarımızın bu isteğini mesai arkadaşlarımızla birlikte araştırdık. Yaptığımız araştırmada en fazla nüfusun bu bölgede olduğunu tespit ettik. Besmeleyi çektik, kolları sıvadık. Allah nasip ederse 450 iş günü içerisinde bu camiyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ise yaptığı konuşmada, "Biz ülke olarak, millet olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe hiç kimsenin bize gücü yetmez. Bu güzel memlekette çok ortak noktalarımız var. Birbirimize karşı sevgi, saygı çerçevesinde yaşamalıyız. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara engel olmalıyız. Mübarek Ramazan ayı öncesinde böyle bir caminin temel atma töreninde bulunmaktan onur duyuyorum. Kısa sürede bitirilip Kemalpaşa halkımızın hizmetine girmesini temenni ediyorum. Belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Medeni Ayhan'ın oğlu Ertan Ayhan, Başkan Can'a hizmetleri için teşekkür ederek, çiçek sundu. Yapılan dua ve kesilen kurban ile protokol üyeleri butona basarak caminin temelini attılar.

Başkan Can, etrafında sevgi çemberi oluşturan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Can Kemalpaşa Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title