Haberler

Tarsus'ta İki Okulun Ana Sınıfı Yenilendi

Tarsus Anıt Lions Kulübü, eğitime destek olmak amacıyla Çağlayan İlkokulu ve 100. Yıl İlkokulunun ana sınıflarını yeniledi.

Tarsus Anıt Lions Kulübü, eğitime destek olmak amacıyla Çağlayan İlkokulu ve 100. Yıl İlkokulu'nun ana sınıflarını yeniledi.

Kaymakam Hasan Göç, yenilenen ana sınıflarının açılışında yaptığı konuşmada,  eğitimin en öncelikli işleri olduğunu ve özellikle okul öncesi eğitime ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Devletin eğitimde kalitenin ve başarı çıtasının yükseltilmesi konusunda tüm olanaklarını seferber ettiğini ancak sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin de desteklerine ihtiyaçları bulunduğunu belirten Göç, "Temel eğitimin 12 yıla çıkmasıyla eğitim daha da önemli hale geldi. Kalkınmanın temeli hepimizin bildiği gibi eğitimden geçmektedir. Okul öncesi başta olmak üzere eğitime daha çok destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, de Tarsus Anıt Lions Kulübü başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde ve destekleriyle eğitime ciddi destekler verildiğini vurgulayarak, "Sivil toplum kuruluşlarının fedakarlıkları bizleri de çok mutlu etmektedir. Devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerini Tarsus'ta vermekteyiz. Sivil toplum kuruluşlarında başkanlar değişiyor ama destekleri artarak devam ediyor. Bizlerle işbirliği içinde olmaları özellikle kenar mahallelerimizdeki okullarımıza daha çok destek verilmesine olanak sağlıyor" diye konuştu.

Lions Kulüpleri Genel Yönetmeni Bülent Şen de topluma karşılıksız hizmet verdiklerini, barış ve huzurun gelişmesine katkıda bulunduklarını belirterek, "Tarsus Anıt Lions kulübümüzde özellikle eğitim ve sağlık alanında Tarsus'ta çok güzel projeleri hayata geçiriyorlar. Kulübümüzün yaptığı hizmetlerle gurur duyuyor, kendilerini kutluyorum" dedi.

Anıt Lions Kulübü Başkanı Sezin Özşeker ise okul öncesi eğitimi çok önemsediklerini ve bu alanda önemli katkılar sağladıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından 6 bin liraya yeniden düzenlenen ana sınıflarının açılışı yapılarak, çocuklara oyuncaklar armağan edildi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Göç Çağlayan Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title