Haberler

Tarsus'ta Cumhuriyet Yürüyüşü

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle CHP Tarsus İlçe teşkilatı tarafından Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Atatürk Bulvarı ile Mavi Bulvar'ın kesiştiği nokta olan Cetvel Köprüsü'nde başlayan yürüyüşe, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Tarsus İlçe Teşkilatı Başkanı Ali İlk, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Ellerinde meşaleler, davullar eşliğinde yürüyen kalabalık 'Türkiye laiktir laik kalacak' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Yürüyüşe vatandaşlar da balkonlarından ve pencerelerinden salladıkları Türk Bayrakları ile destek verdi. Yürüyüşün son noktası Kurtuluş Meydanı oldu. Burada konuşan CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Bu millet bizim yanımızda olduğu sürece, sizler Atatürk'ün yolunda olduğunuz sürece, hiç kimse bizi ne eğebilir nede bükebilir, hiç endişeniz olmasın. Biz Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu en iyi bilen, içine en iyi sindiren yüreğinde en iyi hisseden bir gurubuz. Sadece CHP'liler değil Cumhuriyete gönül vermiş, Devrimleri kendilerine yol edinmiş bütün insanlar sizler dik durduğunuz sürece biz hiçbir zaman yıkılmayacağız. Cumhuriyete her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Evet zaman yorulduğunuzu biliyorum, zaman, zaman umutsuzluğa kapıldığınızı da biliyorum ama her yorulduğunuzda, her umutsuzluğa kapıldığınızda size bir önerim var. Sadece üç dakikanızı ayırın ve Atatürk'ümüzün Gençliğe Hitabesi'ni bir kere okuyun. Sanki bu günleri görmüşçesine ta o zamandan bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor. Evet bu gün vatanımızın her tarafı işgal altında olabilir, her yerine girilmiş olabilir, ama biz Cumhuriyet'ten aldığımız güçle, sizlerden aldığımız güçle vatanımıza ve Cumhuriyetimize, Laik Demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz dedi. Bir partilinin Yüce Önder Atatürk'e yazdığı şiiri seslendirmesinin ardından kalabalık dağıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aytuğ Atıcı Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title