Haberler

Tarsus'ta 'Bereket Çorbası' Dağıtıldı

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Şevket Can, sabah namazının ardından 'Bereket Çorbası' dağıtıp, vatandaşlarla çorba içti, sohbet etti.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Belediye Başkanı Şevket Can, sabah namazının ardından 'Bereket Çorbası' dağıtıp, vatandaşlarla çorba içti, sohbet etti.

Makam Camii'nde sabah namazını kıldıktan sonra bereket peygamberi olarak bilinen Hz. Daniyal peygamberin kabrinin yanında bulunan Kubat Paşa Medresesi'nde çorba kazanının başına geçen Belediye Başkanı Şevket Can, kendi elleriyle vatandaşlara çorba dağıttı. Can, amaçlarının Tarsus'ta yaşayan tüm insanlara hemşehricilik bilincini yerleştirmek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

'Bereket Çorbası'nı her hafta Cuma günleri sabah namazından sonra dağıtacaklarını kaydeden Can, "Mevsim nedeniyle havaların soğuk olmasından dolayı çorbayı tarihi Kubatpaşa Medresesi'nde dağıtıyoruz. İlerleyen günlerde meydanda hizmet vereceğiz. Manevi bir ortamda sabah namazımızı eda etmenin mutluluğu ile vatandaşlarımızla birlikte çorba içiyoruz. Bugün burada Küçük Minare, Makam, Hz. Daniyal, Bilali Habeş ve Ulu Cami cemaati ile birlikte birçok vatandaşlarımızla sıcak çorbamızı yudumluyoruz. Halkımızla birlikte oluyoruz ve olmaya devam ediyoruz" dedi.

"Böyle bir hizmeti ilk kez yaşıyoruz" diyen vatandaşlar, "Belediye Başkanımız Sayın Şevket Can'a teşekkür ediyoruz. İlk kez böyle bir hizmeti almamızdan dolayı hem şaşkınlık hem de sevinç içerisindeyiz. Soğuk bir havada sıcak bir çorba çok güzel oluyor. Sıcak çorba ve ekmeklerimizi dağıttılar. Allah razı olsun. Başkanımızın başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz" diye konuştular.

Kubat Paşa Medresesi'nde gerçekleşen 'Bereket Çorbası' kahvaltısına Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, Garnizon Komutan Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü Haydar Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevket Can Tarsus Mersin Kubat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title