Haberler

Tarsus Şehit Aileleri Evlerine Kavuştu

Şehit aileleri evlerine kavuştuMERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi, şehit ailelerine verilmek üzere inşaatı tamamlanan konutların hak sahiplerini kura ile belirledi.

Şehit aileleri evlerine kavuştu

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi, şehit ailelerine verilmek üzere inşaatı tamamlanan konutların hak sahiplerini kura ile belirledi.

Tarsus Belediyesi Meclis Salonu'nda, noter huzurunda yapılan ve 68 şehit ailesinin katıldığı kura çekiminde duygusal anlar yaşandı. Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, hak sahiplerine tapularının önümüzdeki günlerde dağıtılacağını söyledi. Başkan Can "Hürriyet Mahallesi'ndeki Hürriyet Konutları'nda, belediyemize ait daireleri meclisimizde karar alarak şehit ailelerimize vermeyi planladık. Projemiz bugün son noktaya geldi. Cuma günü meclisimiz olağanüstü toplanarak çekmiş olduğumuz kuraların onayını aldıktan sonra, encümen kararını alıp, yetiştirebilirsek önümüzdeki hafta içerisinde tapularını teslim edeceğiz" dedi.

68 AİLE YARARLANDI

Başkan Can, kura çekiminden 68 ailenin yararlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Başvurularda Tarsus nüfusuna kayıtlı mı diye bakmadık. İlçede oturan bütün şehit ailelerimizin müracaatlarını kabul ettik. Bugüne kadar da bize müracaat edip geri dönen hiçbir şehit ailemiz olmadı. İnşallah bu yaptığımız uygulama Türkiye'ye örnek olur bütün belediyeler de bu vesileyle 'şehitlik' mertebesine erişmiş olur. Şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine 'ailelerine birer ev' kampanyasını biz başlattık. Biz öncülüğünü yaptık. İnşallah bunun da devamı Türkiye'ye yayılır diye ümit ediyorum."

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şevket Can Türkiye Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

title