Haberler

Murat Dalkılıç, Tarsusluları Coşturdu

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşun 93. yıl dönümü nedeniyle bir konser veren Murat Dalkılıç hayranlarını coşturarak unutulmaz anlar yaşattı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşun 93'ncü yıl dönümü nedeniyle bir konser veren Türk Pop Müziğinin ünlü sesi Murat Dalkılıç hayranlarını coşturarak unutulmaz anlar yaşattı.

Kurtuluş Konseri, Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleşti. Konser öncesinde konuşn Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'un düşman işgalinden kurtarılması için düşmanla savaşan ve hayatlarını bu uğurda feda eden şehit ve gazilere minnet duyduklarını belirterek, "Bu tür etkinliklerle insanlarımızı bir araya getirmemizdeki amaç geçmişi yad etmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Tarsus, ülkemizin en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Bundan tam 93 yıl önce Tarsus'ta başlatılan kurtuluş mücadelesi tüm Çukurova'yı sarmış, Kurtuluş Savaşımızda önemli bir rol oynamıştır. Fransız askerlerinin Tarsus'tan bir daha geri dönmemek üzere ayrılışının günü olan 27 Aralık, şanlı tarihimizde Tarsus halkına armağan edilen en güzel mirastır. Coşkuluyuz, gururluyuz ve mutluyuz" dedi.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı konserde ilke olarak Tarsuslu sanatçı Kadir Somer hayranları ile buluştu. Somer, söylediği şarkılarla hemşerilerini coşturmasının ardından sahneye Türk Pop Müziğinin ünlü sesi Murat Dalkılıç çıktı. Dalkılıç'ın sahneye gelmesi ile konsere katılanlar coşkulu anlar yaşadı. Dalkılıç'ın söylediği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Sanatçı geçtiğimiz Mayıs ayında Doğan Müzik'ten piyasaya çıkan 'Daha derin' albümünün yer alan şarkılarını seslendirerek Tarsuslulara unutulmaz anlar yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren konsere katılan binlerce Tarsuslu, söylenen tüm şarkılara hep birlikte eşlik etmesi üzerine, Murat Dalkılıç hayranlarına teşekkür etti.

Konser sonunda sanatçıya teşekkür eden Başkanı Can, Murat Dalkılıç'a çiçek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Dalkılıç Şevket Can Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

title