Haberler

Tarsus - Engelli Genç Vize İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardım İstiyor

Engelli genç vize için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istiyor Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 5 yıl önce getirdiği tren kazasının ardından sol elini ve her iki ayağını bilekten kaybeden 20 yaşındaki engeli Rıdvan Paça, geçtiğimiz yıl evlendiği ve doğumuna yaklaşık 20 gün kalan Belçika'daki eşi Yasemin Paça'nın (19) yanına gitmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor.

Engelli genç vize için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istiyor

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 5 yıl önce getirdiği tren kazasının ardından sol elini ve her iki ayağını bilekten kaybeden 20 yaşındaki engeli Rıdvan Paça, geçtiğimiz yıl evlendiği ve doğumuna yaklaşık 20 gün kalan Belçika'daki eşi Yasemin Paça'nın (19) yanına gitmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor.

2011 yılının mart ayında Anıt hemzemin geçitte geçirdiği tren kazasında bedensel engelli kalan Rıdvan Paça, sosyal medya üzerinden Belçika'da yaşam süren Yasemin Paça ile tanıştı. Bir süre Yasemin ile görüşen Paça evlenme kararı aldı. Tanışıp aşık olduğu Rıdvan ile yaşamını birleştirmek için Türkiye'ye gelen Yasemin, 27 Nisan 2015 tarihinde yaptıkları düğün ile dünya evine girdi. Kısa bir süre Tarsus'ta yaşayan Yasemin Paça eşi Rıdvan Paça'dan hamile kaldı. Ardından dönmek zorunda olan Yasemin Paça, sorunlu bir hamilelik yaşamaya başladı. Ancak sağlık sorunları nedeni ile çalışamayan ve Yasemin, aile birleşimi için gerekli işlemleri gerçekleştiremedi.

Geçirdiği tren kazasında sol elini ve iki ayağını kaybeden Rıdvan Paça kendisine bağlanan engelli maaşı ile yaşam sürerken, imkansızlık nedeniyle Belçika'ya gitmek için gerekli işlemleri yerine getiremedi.

20 gün sonra Belçika'da doğum yapacak olan eşinin yanında olmayı çok isteyen Rıdvan Paça şunları söyledi:

"Ben kaza geçirdikten sonra eski bakanımız Zafer Çağlayan el ve ayak protezlerimin temin edilmesini sağladı. Protezler sayesinde yaşamım kolaylaştı. Şimdi eşime kavuşmak için maddi imkansızlık nedeniyle girişimde dahi bulunamıyorum. Başbakan Yardımcımız Mersin Milletvekilimiz Lütfi Elvan ile Mersin ziyaretinde görüştüm. Bana bu sorunu aşmam için yardımcı olacağına söz verdi. Ancak şu an kendisine ulaşamıyorum. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza bana yardımcı olmaları için yalvarıyorum. Eşimi çok seviyorum, iyi bir eş olmak, iyi bir baba olmak istiyorum. Ne olur beni eşime ve doğacak olan çocuğuma kavuştursunlar."

GÖRÜNTÜ GÖRÜNTÜ:

---------

-Engelli genç Rıdvan Paça ile evlendiği Yasemin Paça'nın düğün fotoğrafı( fotoğrafta gelinin kesik eli öpüşü)

-Bir düğün fotoğrafı

-Engelli Pıdvan Paça'nın elindeki protez

-Rıdvan Paça ile röportaj

(BOYUT: 86,0 MB) (SÜRE: 2 dk 41saniye)

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Belçika Mersin Tarsus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title