Haberler

Tarsim Yönetim Kurulu Başkanı Kadak

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kadak-"Dünyada yedinci, AB ülkeleri arasında da birinci tarımsal ekonomiye sahibiz"-"Bu yörede sel ve su baskınları sıklıkla yaşanıyor.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kadak-"Dünyada yedinci, AB ülkeleri arasında da birinci tarımsal ekonomiye sahibiz"-"Bu yörede sel ve su baskınları sıklıkla yaşanıyor. Özellikle Meriç Nehri'nin taşması ovada geniş alanlarda su baskınlarına yol açıyor. Bunlar tabii çok büyük felaketlerdir" Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Türkiye'nin tarımsal ekonomide dünyada 7'nci, AB ülkeleri arasında da birinci sırada yer aldığını söyledi.Kadak, Edirne Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen "TARSİM Bilgilendirme ve Temsili Hasar Ödeme - Çek Verme" toplantısında, tarım sigortalarının tarımı korumaya ve desteklemeye yönelik bir çalışma olduğunu belirtti.Türkiye'de çalışan nüfusun dörtte birinin tarım sektöründe istihdam edildiğini ifade eden Kadak, şöyle konuştu: "Tarımsal gayri safi yurt içi hasıla 62 milyar dolar seviyesindedir. Tarım sektöründe kişi başına gelir bundan 10 - 15 yıl önce bin dolarlar seviyesindeyken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın 2012 yılı verilerine göre 3 bin 600 dolar seviyelerindedir. Tarımsal ihracat rakamının 16 milyar dolar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu rakamlar dikkate alındığında dünyada yedinci, AB ülkeleri arasında da birinci tarımsal ekonomiye sahibiz."Kadak, tarım sektörünü sigorta açısından ilgilendiren çeşitli tehditler olduğunu aktardı.Don, sel, su baskını, kuraklık ve salgın hastalıklar gibi risklerin çiftçileri tehdit ettiğini dile getiren Kadak, "Bu yörede sel ve su baskınları sıklıkla yaşanıyor. Özellikle Meriç Nehri'nin taşması ovada geniş alanlarda su baskınlarına yol açıyor bunlar tabii çok büyük felaketlerdir" diye konuştu.Kadak, sigortası bulunan ve mağdur olan üreticilerin kontroller sonrasında zararının karşılanabileceğini belirtti. Konuşmaların ardından, yıl içerisinde Edirne'nin çeşitli bölgelerinde ekili ürünü zarar gören sigortalı çiftçilere hasar ödeme çeki verildi.Toplantıya, Edirne Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, TARSİM Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, tarımsal kooperatif ve birlik başkanları, acenteler ve çiftçiler katıldı. ...

Kaynak: AA / Güncel

Tarım Sigortaları Havuzu Türkiye Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title