Haberler

Tarsim'den 38 Çiftçiye 200 Bin TL Ödeme

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çiftçilere TARSİM konusunda bilgilendirme yapıldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çiftçilere TARSİM konusunda bilgilendirme yapıldı.

Manavgat Tarım Kredi Kooperatifi tarafından Manavgat Belediye Gençlik Merkezi konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar, Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Doyurucuoğlu, Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, 387 Sayılı Manavgat Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Nabi Küçükkuru ve çiftçiler katıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar, Antalya Bölge Birliği olarak, 2010 yılında 4 milyon 400 bin TL'lik toplam sigorta üretimleri olduğunu belirterek, "2011 yılında 5 milyon 600 bin TL, 2012 yılında 6 milyon 500 bin TL, 2013 yılında 10 milyon TL, 2014 yılında 10 milyon 700 bin TL'ye ulaşmış durumda sigorta üretimleri. 2015 yılı için bizim hedefimiz TARSİM sigortası ile birlikte toplam 16 Milyon TL'lik bir üretim hedefledik. Bu hedefin 12 Milyon TL'sini TARSİM oluşturuyor" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Birliği olarak Antalya, Burdur, Isparta illerinde faaliyetlerde bulunduklarını, bu illerde toplam 87 kooperatif bulunduğunu ifade eden Kabalar, "87 kooperatifimizde yaklaşık olarak kayıtlı üyemiz 58 bin kişi civarında. Bunlardan yaklaşık 35 bin üretici, çiftçi ortağımız faal olarak bizim hizmetlerimizden faydalanıyor. Tarım Kredi Kooperetifleri olarak 150 yılı aşkın süredir çiftçi ve üreticilerimizin hizmetindeyiz. Antalya Bölge Müdürlüğü olarak da bölgemizde bulunan üreticilere elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Dikimden hasada kadar üreticilerin tüm tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bunların başlıcaları, zirai ilaç, zirai alet makine, kimyevi gübre, karma hayvan yemi, tohum, bitki besleme ürünleri, fide, fidan, akaryakıt gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İşçilik maliyetlerini karşılamak için de nakit kredi kullandırabiliyoruz" dedi.

Antalya Bölge Birliği olarak ortaklarına 2014 yılında yaklaşık 278 Milyon TL kredi kullandırdıklarını da sözlerine ekleyen Kabalar, şunları söyledi:

"Devlet destekli TARSİM sigortasında, sigorta poliçesinin yüzde 50'sini devletimiz karşılıyor. Geri kalan yüzde 50'lik kısmını da üreticiler kendileri ödüyorlar. Bazı ürünlerde devletin yüzde 50'lik katkısı yüzde 66'ya çıkıyor. Antalya Bölge Birliği olarak 2014 yılında yaklaşık 11 Milyon TL'lik Tarsim Sigortası üretimi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz aylarda hepimizin bildiği gibi Antalya'mızda sel, dolu, don ve fırtınadan dolayı ciddi hasarlar meydana geldi. Üreticilerimizin bu hasarlarda mağduriyetlerin önüne geçebilmesi için mutlak surette TARSİM sigortası yaptırmalarını istiyoruz, öneriyoruz ve tavsiye ediyoruz. TARSİM sigortasının en büyük avantajlarından biri de Tarım Kredi Kooperatiflerinden birinden kullanmış oldukları kredilerde yüzde 0 ile yüzde 75 oranında, biz kendilerine indirim imkanı tanıyoruz. Aradaki faiz farkını hazine karşılıyor. En büyük avantajlardan biri de indirimli kredi. Şu anda bizden normalde kullandıkları kredi faiz oranı yüzde 8 indirimli kredi olduğu zaman bazılarında yüzde 0'a kadar geliyor faiz oranı. Bazılarında yüzde 75'e kadar oluyor. Sigortalı sayısı her yıl artarak devam ediyor. 2011 yılında 5 milyon 600 bin TL, 2012 yılında 6 milyon 500 bin TL, 2013 yılında 10 milyon TL, 2014 yılında 10 milyon 700 bin TL'ye ulaşmış durumda sigorta üretimleri. 2015 yılı için bizim hedefimiz TARSİM sigortası ile birlikte toplam 16 Milyon TL'lik bir üretim hedefledik. Bu hedefin 12 Milyon TL'sini TARSİM oluşturuyor. Şu dönemde narenciye sezonu başlamış bulunuyor. Önümüzdeki günlerde de sera sezonunun başlamasından dolayı, üretici ve çiftçilerimizle bu tür eğitim ve bilgilendirme toplantılarına ciddi bir şekilde ağırlık vereceğiz."

Bilgilendirme toplantısının ardından 2015 yılında ürünleri zarar gören 38 TARSİM tarım sigortası yaptıran çiftçiye toplam 200 bin TL'lik çekleri takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Kamil Manavgat Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title