Haberler

Tarladan Tüketiciye Doğrudan Sebze ve Meyve Satışı

Van'ın Gevaş ilçesinde çiftçilerin tarlalarından toplayıp yol kenarlarında sergiledikleri sebze ve meyveler çevreden geçen yolculardan büyük ilgi görüyor.

Van'ın Gevaş ilçesinde çiftçilerin tarlalarından toplayıp yol kenarlarında sergiledikleri sebze ve meyveler çevreden geçen yolculardan büyük ilgi görüyor.

Çiftçiler, Gevaş-Van karayolu kenarındaki tarlalarından topladıkları ürünlerini yol üzerine kurdukları derme çatma tezgahlarda satıyorlar. En çok yoldan geçen araçların rağbet gösterdikleri bu tezgahları, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamada önemli etken oluyor. Yaptıkları işin hiç de kolay olmadığını, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yol kenarında sebze meyve satışı yaptıklarını anlatan Fırat Abi, kiraladıkları tarlalarından topladıkları mahsullerini yol kenarında sattıklarını söyledi. Abi, topladıkları sebzelerin günlük ve taze olarak yoldan geçen vatandaşlara sattıklarını belirterek, "Tarlalarımız hemen yolun kenarında buluyor. Biz de her gün tarladan taze olarak, kavun, karpuz, patlıcan, domates, biber gibi ürünleri toplayarak yol kenarında satıyoruz. Ürünleri hem taze hem de ucuz bulan vatandaşlar tereddüt etmeden alış veriş yapıyor. Günlük olarak tarladan topladığımız ürünleri taze ve ucuz fiyata satıyoruz. Bu müşteriye daha cazip geliyor" dedi.

Van ve çevresinin sebze ihtiyacının yıllarca Mersin ve diğer illerden karşılandığı hatırlatan Abi, "Oysa ki buranın toprağı daha verimli. Burada bu yıl kiraladığımız tarlalarda sebze yetiştirdik ve bölgenin ihtiyacını karşıladık. Bunun dışında yol kenarına kurulan tezgahlar yeni ve farklı bir sektör ortaya çıktı. Çiftçiler bu yol kenarında kendilerine yeni bir pazar elde etmiş oldular" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise günlük ve taze olarak satılan sebzelerin daha güven verici olduğunu, satılan ürünlerden memnun olduklarını ifade ettiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title