Haberler

Tarladan Topladığı Bitkiyi Yiyen Suriyeli Kız, Öldü

Güncelleme:

Adana'da Dersim Hacı, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Aile, kızlarının akşam tarladan topladığı bir bitkiyi yediğini ileri sürdü.

Adana'da tarım işçiliği yapan Suriyeli 16 yaşındaki Dersim Hacı, sabah çalışmaya giderken fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Genç kız, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Suriyeli aile, kızlarının akşam ne olduğunu bilmedikleri tarladan topladığı yeşil bir bitkiyi yediğini ileri sürdü. Genç kızın kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.

HASTANEYE KALDIRILDI ANCAK KURTARILAMADI

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adana'ya gelen 8 çocuklu Suriyeli Hacı Ailesi, merkez Yüreğir İlçesi'nin Yakapınar Vayvaylı Mahallesi'nde kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Geçimlerini kendileri gibi çadırlarda kalan ailelerle birlikte tarlada tarım işçiliği yaparak sağlayan ailenin 16 yaşındaki kızları Dersim Hacı, karın ağrısıyla uyandı. Kusan genç kız daha sonra tarlaya gitmek için yola çıktı, ancak fenalaşınca tarım işçilerinin elçiliğini yapan Mehmet Canatar tarafından minibüsle Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil müdahaleye alınan genç kız yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kızının öldüğünü öğrenen anne Zeliha Hacı, gözyaşına boğuldu. Çevredekilerin sakinleştirmeye çalıştığı acılı kadın, sinir krizi geçirip bayıldı. Zeliha Hacı'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

Baba Müslüm Hacı ise dün akşam tarladan gelen kızının topladığı yeşil bir bitkiyi yediğini ancak kendilerinin ne olduğunu bilmediğini söyledi. Müslüm Hacı, "Akşam tarladan geldikten sonra yattı. Sabah da hiç bir şey yemeden tarlaya gitmek için çadırdan çıktı. Birkaç dakika sonra elçi kızımın fenalaştığını söyledi. Alıp hastaneye getirdik, ne oldu bilmiyorum" dedi.

Genç kızın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Yüreğir Dersim Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (42)

JembeyMobil-IOS:

Cehalet böyle birsey iste

1
27
yanıtYanıtla
levent:

surıyelıler kadarda cahilini görmedım ha iran almamakla doğru etmiş

6
22
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Allah çarpmış seni Dersim

2
24
yanıtYanıtla
oguzhanmobilWeb@haberler.com:

Allah butun zorda olanlara yardim etsin

25
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ALLAH yardım etsin ve sabır versin ailesine İNŞALLAH suriye eski huzuruna kavuşurda bu olaylar son bulur PEYGAMBERİMiZ HZ MUHAMMED S. A. V müslüman müslümanın kardeşidir demiş ve ALLAH TÜRK leri islama hizmet ve müslüman din kardeşlerimize sahip çıkması için yaratmıştır evlat acısı zordur ALLAH kimseye vermesin bunlar hep yoksulluktan oluyor ALLAH vatanımızı iç ve dış tehditlerden korusun AMİN

22
1
yanıtYanıtla
363:

allah sürgündeki insanlarin yardimcisi olsun. cok aci cekiyorlar.

20
0
yanıtYanıtla
delibalta:

yazıklar olsun bazıları öğle yorumlar yazmış ki ağlayan annenin yanına gelip sırıtan bayan demiyorum yaratığa ne demeli

18
0
yanıtYanıtla
OĞLUM:

HANİ HÜKÜMET BUNLARA HER TÜRLÜ YARDIMI YAPIYORUM DİYE KASILIP DURUYORLAR YA. ACIKINCA YEMİŞDİR GARİBİM.

17
1
yanıtYanıtla
Mustafa:

Abi nasıl oluyor ya akşam bitki gibi bir şey yediyse sabaha kadar zehirlemiş olması lazım , yazık kıza büyük ihtimal açlıktan midesi bulandı ve mide kanaması falan geçirdi heralde Allah rahmet eylesin suriyeli de olsa üzüldüm .

17
0
yanıtYanıtla
freedom_58:

Bak yine adana şaşırdıkmı hayır.

11
6
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title