Haberler

Tarlada Karne Dağıttılar

Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi, Bozova ilçesinde tarlada çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim sorununa dikkat çekmek amacıyla tarlada karne dağıttı.

Sendika üyeleri, Bozova ilçesine bağlı Dutluca köyü kırsalındaki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. Tarlada çalışan öğrencilere sembolik karne dağıtan sendika üyeleri çocukların ve ailelerin sorunlarını dinledi.

Şube Başkanı Halit Yıldıztekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelindeki çocukların bugün karne heyecanı yaşadığını belirtti.

Kentteki binlerce çocuğun mevsimlik tarım işçiliği yapması nedeniyle karne sevinci yaşayamadığını ifade eden Yıldıztekin, bu çocukların sorunlarını uzun süredir gündeme getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Şanlıurfa'da, yaklaşık 110 bin çocuğunun her yıl nisan-aralık dönemini tarlada geçirmek zorunda kaldığını ileri süren Yıldıztekin, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili maalesef olumlu bir adım atılamamıştır. Karnelerini okulda almaları gereken çocuklar 1,5 aydır tarlada günlük 10-15 TL'ye çalışmak zorunda kalıyor. Eğer bu soruna acilen çözüm üretilmezse bu çocuklarımızın hayatı kararmak zorunda kalacaktır. Şehrimizin sınavlardaki başarısızlığında mevsimlik tarım işçisi çocuklarının da etkisi bulunuyor. İlgilileri sadece karne veya okulun başladığı gün değil tüm sezon boyunca bu çocukların sorununu çözmek için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz."

Çocuklar ise yaşıtlarının karnelerini okulda aldıkları bir günde tarlada çalışmaktan duydukları üzüntüyü dile getirerek, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Halit Yıldıztekin Şanlıurfa Bozova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title