Haberler

3 Alman Tıp Öğrencisi Türkiye'de Tarlada Çalışarak Tatil Yapıyorlar

Güncelleme:

Almanya'dan Amasya'ya gelen 3 üniversite öğrencisi tatillerini Gümüşhacıköy ilçesinde organik tarım çiftliğinde çalışarak geçiriyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'den Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine gelen 3 üniversite öğrencisi tatillerini organik tarım çiftliğinde çalışarak geçiriyor.Buğday Derneği tarafından yürütülen "Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası" Projesi (TaTuTa) kapsamında İbrahim Bayrak'a ait çiftliğe gelen tıp öğrencileri Zaynab Demir (23) ve Johanna Kretzschmar (24) ile öğretmen Sophia Forck (24), çiftlikte bahçe işlerinin yanı sıra ev işlerine de yardımcı oluyor.

"ÇOK MUTLULAR"

Berlin'de tıp eğitimi aldığını söyleyen Kretzschmar, AA muhabirine, doğayla iç içe olmak, yeni kültürler tanımak için TaTuTa kapsamında arkadaşları ile Bayrak Çiftliğine geldiğini söyledi.Çiftlikte çalıştıklarını söyleyen Kretzschmar, "Burada fasulye, domates, çilek, elma topluyoruz, marmelat yapmayı öğreniyoruz. Her şey doğal. Burada olmaktan çok mutluyum.

YATACAK YER VE YEMEĞE ÇALIŞIYORLAR

Yeni şeyler öğreniyorum, buradaki hayatı tanıyorum. Bize yatacak yer ve yemek veriyorlar, biz de karşılığında çalışıyoruz. Çok güzel bir macera" diye konuştu. Forck, çalışarak tatilini geçirmekten, yeni şeyler öğrenmekten keyif aldığını, bahçe işleri yaparken yorulduğunu ama mutlu olduğunu ifade etti.

ASLI MARDİNLİ

Mardinli bir ailenin çocuğu olduğunu ve Almanya'da doğup büyüdüğünü belirten Zaynab Demir ise "Projeyi internette gördüm. Bir haftalığına çalışmak için arkadaşlarımla buraya geldik. Bütün hayatımız şehirde geçiyor ve köy hayatını çok merak ediyorduk.

MENEMEN YAPMAYI ÖĞRENDİLER

Burada nasıl menemen yapıldığını, domates soymayı, salça hazırlamayı, öğrendik. Elma topladık. Bunlar bizim için güzel bir tecrübe oldu" dedi.Topraklarında yaklaşık 10 yıldır organik tarım yaptığını ve Buğday Derneği üyesi olduğunu anlatan evli ve 2 çocuk babası İbrahim Bayrak (60) ise TaTuTa kapsamında gönüllü turist ağırladıklarını belirtti.

ÇİFTLİĞİNDE YABANCILARI ÇALIŞTIRIYOR

Çiftliğine bu yıl 20'nin üzerinde yabancı turistin geldiğini ifade eden Bayrak, aralarında Malezya, Malta, Çin, Güney Kore, Japonya, Kanada, Amerika, İtalya, Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, Belçika olmak üzere 20 ülkeden TaTuTa kapsamında konuk ağırladığını ifade etti.

BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ

Farklı kültürlerden insanlarla tanışmanın insanın bakış açısını değiştirdiğini dile getiren Bayrak, şunları kaydetti: "Bu değişimin olumlu yönde olduğuna kendim de inanıyorum. Gümüşhacıköy gibi kıyıda kalmış, fabrikası olmayan bir yerde kırsal turizmin bir kurtuluş olacağına inanıyorum.

İKİ TARAFADA FAYDALI

Gelen insanlarla burada uyumlu bir şekilde çalışmak, onları misafir etmek, onlara kendi kültürümüzü tanıtmak, benim için bir görev, bir mutluluk kaynağı. Onlar da bana iş gücü ile yardımcı oldukları için kendilerini mutlu hissediyorlar. Proje ile tüm dünya insanlarının bir olduğuna, aramızda hiçbir fark olmadığına daha çok inandım ve bunu kavradım."




Kaynak: AA / Ekonomi

Gümüşhacıköy Almanya Türkiye Amasya Turizm Turizm Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

karaköylü:

AJANLARIN MASKESİ DÜN ARKEOLOJİYDİ BUGUN DE ÇİFTÇİLİK OLDU BAKALIM DAHA NELER OLACAK. . .

28
4
yanıtYanıtla
amasyalı:

orda kım barındırıyosa onları asker bı sorgulasın bence dıkkat edın topraklarım

22
7
yanıtYanıtla
metinMobil-ANDROID:

aynen öle kardeş artik açık göz lu olmalıyız

20
6
yanıtYanıtla
Urfali:

yabancilara dikkat etmek lazim artik. ulkemiz bu durzuler yuzunden bu durumlarda

yanıt20
yanıt4
t.c:

istibarat takipte olmalı bunlar boş değil

20
5
yanıtYanıtla
garip:

Hemen her koye gidiyor demekki bunlar bazen ogrenci bazen gazeteci turist gibi saf koylum inaniyor maalesef cok dikkatlu olmak lazim

13
5
yanıtYanıtla
29Mobil-ANDROID:

alamanyada tarlami kalmadi

13
4
yanıtYanıtla
tayfunMobil-ANDROID:

pkk nin annesi merkezin çocuklarını çıkarın bu ulkeden

15
2
yanıtYanıtla
HİKMET YÜCEL:

AJAN.

15
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

MARDİN-ALMANYA NİYE BU KADAR İÇİÇE

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title