Haberler

Tarlada Çalışarak Tatil Yapıyorlar

Almanya'nın başkenti Berlin'den Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine gelen 3 üniversite öğrencisi tatillerini organik tarım çiftliğinde çalışarak geçiriyor.

MURAT DEMİRCİ - Almanya'nın başkenti Berlin'den Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine gelen 3 üniversite öğrencisi tatillerini organik tarım çiftliğinde çalışarak geçiriyor.

Buğday Derneği tarafından yürütülen "Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası" Projesi (TaTuTa) kapsamında İbrahim Bayrak'a ait çiftliğe gelen tıp öğrencileri Zaynab Demir (23) ve Johanna Kretzschmar (24) ile öğretmen Sophia Forck (24), çiftlikte bahçe işlerinin yanı sıra ev işlerine de yardımcı oluyor.

Berlin'de tıp eğitimi aldığını söyleyen Kretzschmar, AA muhabirine, doğayla iç içe olmak, yeni kültürler tanımak için TaTuTa kapsamında arkadaşları ile Bayrak Çiftliğine geldiğini söyledi.

Çiftlikte çalıştıklarını söyleyen Kretzschmar, "Burada fasulye, domates, çilek, elma topluyoruz, marmelat yapmayı öğreniyoruz. Her şey doğal. Burada olmaktan çok mutluyum. Yeni şeyler öğreniyorum, buradaki hayatı tanıyorum. Bize yatacak yer ve yemek veriyorlar, biz de karşılığında çalışıyoruz. Çok güzel bir macera" diye konuştu.

Forck, çalışarak tatilini geçirmekten, yeni şeyler öğrenmekten keyif aldığını, bahçe işleri yaparken yorulduğunu ama mutlu olduğunu ifade etti.

Mardinli bir ailenin çocuğu olduğunu ve Almanya'da doğup büyüdüğünü belirten Zaynab Demir ise "Projeyi internette gördüm. Bir haftalığına çalışmak için arkadaşlarımla buraya geldik. Bütün hayatımız şehirde geçiyor ve köy hayatını çok merak ediyorduk. Burada nasıl menemen yapıldığını, domates soymayı, salça hazırlamayı, öğrendik. Elma topladık. Bunlar bizim için güzel bir tecrübe oldu" dedi.

Topraklarında yaklaşık 10 yıldır organik tarım yaptığını ve Buğday Derneği üyesi olduğunu anlatan evli ve 2 çocuk babası İbrahim Bayrak  (60) ise TaTuTa kapsamında gönüllü turist ağırladıklarını belirtti.

Çiftliğine bu yıl 20'nin üzerinde yabancı turistin geldiğini ifade eden Bayrak, aralarında Malezya, Malta, Çin, Güney Kore, Japonya, Kanada, Amerika, İtalya, Almanya, Fransa, Danimarka, Hollanda, Belçika olmak üzere 20 ülkeden TaTuTa kapsamında konuk ağırladığını ifade etti.

Farklı kültürlerden insanlarla tanışmanın insanın bakış açısını değiştirdiğini dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:

"Bu değişimin olumlu yönde olduğuna kendim de inanıyorum. Gümüşhacıköy gibi kıyıda kalmış, fabrikası olmayan bir yerde kırsal turizmin bir kurtuluş olacağına inanıyorum. Gelen insanlarla burada uyumlu bir şekilde çalışmak, onları misafir etmek, onlara kendi kültürümüzü tanıtmak, benim için bir görev, bir mutluluk kaynağı. Onlar da bana iş gücü ile yardımcı oldukları için kendilerini mutlu hissediyorlar. Proje ile tüm dünya insanlarının bir olduğuna, aramızda hiçbir fark olmadığına daha çok inandım ve bunu kavradım."

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhacıköy Almanya Amasya Berlin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title