Haberler

Tarla Günü, Çiftçinin Geçit Töreni

Güncelleme:

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün geliştirdiği yeni çeşitlerin tanıtımı çerçevesinde "Tarla Günü", Çeltikçi ilçesinde yapıldı.

Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması kapsamında, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) tarafından geliştirilen yeni çeşitlerin tanıtımı çerçevesinde "Tarla Günü", Çeltikçi ilçesinde yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve BATEM işbirliğince Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen tanıtıma Burdur Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş.Fırat Erkal, Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, BATEM, Burdur ve Isparta il, ilçe müdürlükleri personeli ve üreticiler katıldı.

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ş.Fırat Erkal yaptığı konuşmada, Burdur ve Isparta'nın BATEM gibi bir araştırma kuruluşuna yakın olmalarından dolayı şanslı ve avantajlı konumda olduklarını belirtti. Erkal, "Yeni bir çeşidi geliştirmek kolay değil. Uzun çalışma ve gayret gerektiriyor. Bu tür araştırmaların ülkemiz ekonomisi ve çiftçisi için çok önem taşımaktadır. Ayrıca bugün olduğu gibi çiftçi şartlarında başarıya ulaşmak ise daha da sevindiricidir. Üreticimiz Osman BAŞTAŞ'ın serasında demonstrasyonlarını gerçekleştirdiğimiz BATEM Özçelik (domates), Çakıldak-78, Karadaylak ve BATEM Filizi (Patlıcan) çeşitlerinin tanıtımını yapıyoruz.Ülkemizde tohumda dışa bağımlılık bu gibi çalışmalarla ortadan kalkmaktadır. Ben bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çeltikçi Akdeniz Isparta Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title