Haberler

Tariş'ten "Asırlık" Yağ

Kuzey Ege’nin tarihe şahitlik etmiş 350 yıllık zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden elde edilen yağlar Tariş tarafından “Asırlık” markasıyla satışa sunuldu.

Kuzey Ege'nin tarihe şahitlik etmiş 350 yıllık zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerden elde edilen yağlar Tariş tarafından "Asırlık" markasıyla satışa sunuldu.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytin ağacının ölümsüz olduğunu belirterek, "Zeytin ağacının en büyük özelliği ölmezliğidir. 'Olea Prima Omnium Arborum Est,' zeytin bütün ağaçların ilkidir. Hazreti İsa'nın gölgesinde oturduğu zeytin ağaçları hala Kudüs'te meyve vermektedir. Aynı ağaçların yağını tüketen Kudüslüler olduğu bilinmektedir. Bu da demektir ki zeytin ağaçları 2000 yılından fazla yaşıyor" dedi.

Çetin, zeytin yağının asırlardan bu yana lezzet ve sağlık dağıttığını söyleyerek, "Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği olarak sektörde yine bir ilke imza atarak, tarihin tanığı 350 yıllık ağaçlardan elde ettiğimiz ürünleri tüketiciye sunduk. Padişahların doğumuna ve ölümüne şahit olmuş, Fransız ihtilalini yaşamış, dünya savaşlarını görmüş, hala dimdik ayakta duran bu ağaçların ürünlerini tüketiciyle buluşturuyoruz. Bu yağı tüketenler kendilerini ayrıcalıklı hissedecektir. 350 yıllık bu ağaçların bizden sonra da var olacağını ve daha bir çok olaya tanıklık edeceğini bilmek, bu yağı tüketenlerde farklı duygular yaşatacaktır. Bu ürün geçmişle gelecek arasında bir köprü kuracaktır. Bu sezon Kuzey Ege'den 350 yıllık ağaçların meyvelerini tüketiciye 'Asırlık' markasıyla sunuyoruz. Gelecek yıl bu çalışmaya bir yenisini daha ekleyeceğiz. Güney Ege'den de örnekler sunacağız. Bu ürün sınırlı sayıda üretilmiş olup, İzmir, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren kendi mağazalarımızda, www.ta-ze.com tr adresli sanal mağazada ve çok özel satış noktalarında yerini alacaktır" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tariş Zeytin Kudüs Tariş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title