Haberler

Tariş'in Zeytinyağı Fiyatları Üreticileri Sevindirdi

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Körfez yöresinde, zeytin hasadına başlanırken, Tariş'in açıkladığı zeytinyağı fiyatları da üreticileri sevindirdi. Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini içine alan ve yaklaşık 12 milyon dolayında ağacın bulunduğu Körfez yöresinde, zeytin hasadına başlanırken, Tariş Zeytinyağı Birliği'nin 3 dizyemlik yağa 18 lira, rafinajlık 5 asit yağa da 10 lira fiyat açıklaması üreticileri sevindirdi.

Burhaniye yöresinde, güz yağmurlarının erken düşmesi üzerine zeytin hasadı erken başlarken, zeytin sineği ilaçlamasının yapılmamış olmasına rağmen çok kaliteli zeytinyağları çıkmaya başladı. Tariş Zeytinyağı Birliğinin yemeklik yağlara asidine göre, 18 lira ile 13.5 arasında fiyat açıklaması üreticileri sevindirdi. Türeticiler, fiyatların bu şekilde devam etmesini beklerken, Burhaniye 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı (Tariş) Başkanı Fikret Akova'da üreticilerin Tariş'e teşekkür ettiklerini söyledi. Üreticilerden Hüseyin Akçay," Geçen sene fiyatlarımız düşüktü, Ama bu sene memnunuz. Bu gidişle iyi yani. Zeytin yüzümüzü güldürecek. İnşallah, iyi olur böyle fiyatlarımız. İnşallah, fiyatlar düşmez. Bu fiyatlar devam eder de memnun oluruz" dedi. Üreticilerin memnun olduklarını anlatan 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Fikret Akova da," 2015-2016 sezonunda başlangıç için Tariş çok güzel fiyat açıkladı. Ümit ettiğimizden, umduğumuzdan, hatta zeytin üreticileri ile aramızda konuştuklarımızdan daha iyi bir fiyat açıkladı. Öyle ümit ediyorum ki 2015-2016 sezonunda çok iyi rakamlarda zeytinyağlarını satma şansını elde edeceğiz. Tariş'e, bu sene bu anlamda da iyi fiyat açıklamasından dolayı bütün zeytin üreticileri teşekkür ediyorlar. Devamının bu şekilde gelmesini diliyorlar. Bu yıl mahsul biraz az. Erken hasat yapıyoruz. Şu anda elde ettiğimiz yağlar 1 asidin altında dizyem seviyesinde. 3 dizyem, 5 dizyem, 8 dizyem yağlar elde ediyoruz. Fiyatlar da 3 dizyem de 18 lira, diğerlerinde 17-17,5 gibi fiyatlar. Gayet iyi. Gayet uygun. Gayet iyi. Fiyatlardan başlangıç olarak memnunuz. Bu yıl, bu fiyatlarla moralimiz yerinde. İnşallah, zeytin üreticileri iyi bir sezon geçirirler. Bereketli, bol hasatlı bir sezon diliyorum" dedi. Üreticilerden Abdurrahman Alkaya ise, "Tariş zeytinyağı fiyatlarını açıkladı. Memnunuz. İnşallah, daha ileri doğru daha iyi olacak. Tüccar, Tariş'i geçmeye gayret ediyor. İnşallah, daha iyi olacak. Zeytincilik bu sene iyi" dedi, Mehmet Emin Budak da,"Bu sene yağ fiyatları çok güzel. Bu sene Tariş yağ fiyatlarını iyi açıkladı. Daha iyi açıklamasını beklerdik. Daha iyi oldu böyle olması. Daha iyi oldu. Zaten eskiden de bir kilo yağ bir kilo peynirle denk gelirdi. İşte bunun için çok memnunuz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Türkiye Tariş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title