Haberler

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sertifikaları Verildi

Nevşehir'de Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavında başarılı olan veteriner hekim ve ziraat mühendislerine sertifikaları teslim edildi.

İl Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdür Yardımcısı Kenan Şahin, Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürü Recep Eroğlu'nun katılımıyla, 2011 İlkbahar dönemi sınavı için müracaatta bulunan 26 kişiden 4'ünün sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İl Tarım Müdürü Ahmet Şahin burada yaptığı konuşmada, Tarım Kanunu çerçevesinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğin 26 Martta Resmi Gazete de yayımlandığını hatırlatarak,

"Söz konusu tebliğ ile çiftçilerimiz, tarımsal danışmanlık hizmeti veren tarımsal danışmanlık şirketleri, serbest tarım danışmanları, üretici örgütleri, ziraat odaları ve tarımsal danışmanlık dernek ve vakıflardan hizmet satın alabilecek ve tebliğ kapsamında belirtilen kriterlere sahip tarımsal işletmelere 2011 yılında 500 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 24 Mayısa kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Şahin, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sınavına girerek başarılı olan ve sertifika alan Nevşehir'de toplam 16 Tarım Danışmanlığı ve 15 Tarım Yayımcısı Sertifikasına sahip kişi bulunduğunu kaydederek, Tarım Danışmanlığı sertifikasına sahip Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisleri Tarımsal Danışmanlık Hizmeti sunma yetkisine kavuştuğunu bildirdi.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title